U bent hier: Home / Actualiteit / 3 en 4 juni 2017 - Open Kerkendagen

3 en 4 juni 2017 - Open Kerkendagen

Zin om de pracht van de Jetse SintPieterskerk te ontdekken, met haar uniek orgel? Hou dan zeker het eerste weekend van juni vrij. Tijdens de Open Kerkendagen stelt ook deze Jetse kerk haar deuren open.

De Jetse Sint-Pieterskerk is een mooi voorbeeld van de neo-gotische stijl, die erg populair was toen de kerk werd gebouwd (1880). De kerk is van de hand van architect Charles Demaeght. Het unieke orgel van de Sint-Pieterskerk behoort tot één van de 13 instrumenten die door de gebroeders Adrien en Salomon Van Bever in Brussel werden ontworpen. Het orgel in de Jetse kerk behoort tot de mooiste creaties in romantische stijl. De versieringen zijn echter eerder neo-gotische stijl. Het unieke instrument, momenteel beschermd, wordt nog steeds gebruikt voor optredens of lessen.

Op zaterdag 3 juni kan u de kerk bezoeken van 14u tot 21u. Om 16.15u kan u genieten van een orgelconcert door Samuel Schalckens. Van 17u tot 18.30u is er een familie-activiteit, waarbij je zelf een mini-orgel maakt en een geleid bezoek aan het orgel. Om 19.30u is er het concertexamen met de 3de Symfonie van C.M. Widor door Samuel Schalckens.

Op zondag 4 juni is de kerk open van 9u tot 18u, met om 10u een Nederlandstalige en om 11.15u een Franstalige mis. Om 16u is er het orgelconcert van Hennie Vaatstra, in het kader van het Orgelfestival.

Meer info: www.openkerken.be

Open Kerkendagen
​3 en 4 juni 2017
Sint-Pieterskerk
Kardinaal Mercierplein