U bent hier: Home / Actualiteit

Actualiteit

Ontdek de activiteiten en nieuwtjes in Jette
Hervorming afvalophaling Net Brussel

Hervorming afvalophaling Net Brussel

Sinds 2 januari heeft Net Brussel – dat verantwoordelijk is voor de afvalophaling in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest – zijn systeem van ophaling van de vuilniszakken volledig omgegooid . Ook in Jette veranderen de ophaaldagen en -uren en doet een nieuwe zak zijn intrede.

Hervorming afvalophaling Net Brussel - Lees verder...

Nieuwe parkeermeters in Jette

Nieuwe parkeermeters in Jette

De nieuwe parkeermeters die onlangs geïnstalleerd werden in Jette introduceerden meteen een dubbele nieuwigheid: bestuurders kunnen hun parkeerticket niet langer cash betalen, maar wel met de bankkaart of hun smartphone, via de parkeerapp Yellowbrick.

Nieuwe parkeermeters in Jette - Lees verder...

Ik loop voor mijn conditie

Ik loop voor mijn conditie

Jette maakt sinds 2 jaar deel uit van het platform ‘Je cours pour ma forme’ – 'Ik loop voor mijn conditie’. Het doel is om Jettenaren te stimuleren om samen te joggen en zo aan z’n conditie te werken. In september gaan de nieuwe reeksen van start.

Ik loop voor mijn conditie - Lees verder...

Forum over internationale solidariteit

Forum over internationale solidariteit

In het kader van de Europese Week van de Lokale Democratie waren de lo­kale actoren rond solidariteit op 9 december 2016 uitgenodigd om deel te nemen aan een open forum rond de vraag: ‘Welk regionaal netwerk van internationale solidariteit heeft Brussel nodig?’.

Forum over internationale solidariteit - Lees verder...

2017: Magrittejaar

2017: Magrittejaar

Wist u dat René Magritte 24 jaar in Jette woonde in de Esseghemstraat, waar nu het gelijknamig museum zijn herinnering levendig houdt? Wist u dat hij hier verschillende klassiekers uit zijn indrukwekkend oeuvre schilderde? Wist u dat hij 50 jaar geleden overleed? En wist u dat Jette de wereldberoemde surrealistische schilder een jaar lang zal vieren en 2017 omgedoopt heeft tot het Magrittejaar?

2017: Magrittejaar - Lees verder...

No Impact Jette

No Impact Jette

In navolging van de No Impact Man gaat ook Jette de No-Impacttoer op. De komende maanden kan iedereen zich engageren om aan de hand van de thema’s voedsel, afval en energie, mee te werken om de impact op het milieu tot een minimum te beperken.

No Impact Jette - Lees verder...

Openbare moestuinen

Openbare moestuinen

Het sociale en duurzame initiatief ‘Incredible edible’ vindt meer en meer navolging in ons land. Ook Jette gaat voor de bijl voor het systeem dat draait om het verbouwen van groenten in de openbare ruimte om ze achteraf te delen.

Openbare moestuinen - Lees verder...

Premie elektrische fiets of bakfiets

Premie elektrische fiets of bakfiets

Sinds midden mei 2017 geeft de gemeente een premie aan iedere Jettenaar die zich een nieuwe e-bike – een fiets die elektrische ondersteuning tot 25 km per uur levert – aanschaft. Deze premie werd op 1 januari 2018 uitgebreid tot bakfietsen.

Premie elektrische fiets of bakfiets - Lees verder...

OCMW zoekt uitbater voor cafetaria Viva! Jette

OCMW zoekt uitbater voor cafetaria Viva! Jette

Het Jetse OCMW is op zoek naar een partner die actief is in de sociale economie voor de exploitatie van de cafetaria van het centrum Viva! Jette.

OCMW zoekt uitbater voor cafetaria Viva! Jette - Lees verder...

Fotowedstrijd: Achter de schermen van Jette Met

Fotowedstrijd: Achter de schermen van Jette Met

Deze zomer organiseren de gemeente Jette en Jette Met een fotowedstrijd met de duurzame markt als thema. Geïnteresseerden kunnen zicht melden bij de dienst Duurzame ontwikkeling - Leefmilieu.

Fotowedstrijd: Achter de schermen van Jette Met - Lees verder...

Elke vrijdagavond van 2.06 tot 8.09: Jette Stream

Elke vrijdagavond van 2.06 tot 8.09: Jette Stream

Voor het vijfde jaar op rij al is Jette Stream vanaf begin juni weer wekelijks op de afspraak op het Kardinaal Mercierplein. Dat betekent dus elke vrijdagavond heerlijk genieten van een unieke cocktail van sfeer en muziek. Het ideale aperitief voor een zomers weekend.

Elke vrijdagavond van 2.06 tot 8.09: Jette Stream - Lees verder...

Vanaf 1 juni 2017 – Betalend parkeren Wemmelsesteenweg

Vanaf 1 juni 2017 – Betalend parkeren Wemmelsesteenweg

Vanaf 1 juni worden enkele aanpassingen doorgevoerd in de Jetse parkeersituatie. Ondermeer in een deel van de Wemmelsesteenweg wordt betalend parkeren ingevoerd. Opgelet dus als u met de wagen langskomt op het Gemeentehuis.

Vanaf 1 juni 2017 – Betalend parkeren Wemmelsesteenweg - Lees verder...

Handvest van vergroening

Handvest van vergroening

Zin om bloembakken te installeren in de openbare ruimte, bloemen te planten aan de voet van de bomen in uw straat of een ‘incredible edible’-project op te starten in uw buurt? Al deze initiatieven kaderen in het gemeentelijke programma ter promotie van het groene netwerk, maar u moet er wel vooraf toestemming voor vragen.

Handvest van vergroening - Lees verder...

Tram 19 onderbroken L. Theodorstraat

Tram 19 onderbroken L. Theodorstraat

Vanwege een waterlek op de Léon Theodorstraat is de tramlijn 19 onderbroken tussen Simonis en het kerkhof van Jette van vrijdag 2 juni tot zondag 4 juni.

Tram 19 onderbroken L. Theodorstraat - Lees verder...

Klassiek in de Abdij 2018-2019

Klassiek in de Abdij 2018-2019

Voor het achtste jaar op rij onthaalt Klassiek in de Abdij u op een reeks van 10 zondagconcerten. Elke eerste zondag van de maand is de Abdij van Dielegem het gezellige decor van een concert, met aperitief en kinderopvang. Het Nieuwjaarsconcert vindt traditiegetrouw plaats in de Sint-Pieterskerk op het Mercierplein.

Klassiek in de Abdij 2018-2019 - Lees verder...

Hittegolfplan - Neem uw voorzorgen bij extreme hitte

Hittegolfplan - Neem uw voorzorgen bij extreme hitte

Na minimaal 5 zomerse dagen van minstens 25 graden, waaronder minstens drie tropische dagen met meer dan 30 graden, spreekt men van een hittegolf. In dergelijke gevallen moet men enkele voorzorgen nemen met het oog op onze gezondheid.

Hittegolfplan - Neem uw voorzorgen bij extreme hitte - Lees verder...

Domeinconcessie Olioboxen

Domeinconcessie Olioboxen

In het kader van haar globale politiek van de gemeentelijke duurzame ontwikkeling en netheid, wenst de Gemeente Jette containers ter beschikking te stellen van haar burgers om het recycleren van de gebruikte vetten en frituuroliën toe te staan; tegen betaling van een vergoeding van 0.25 euro/kg van ingezamelde frituurolie of –vet.

Domeinconcessie Olioboxen - Lees verder...

Werken Tram 9: hinder rond Koningin Astridplein

Werken Tram 9: hinder rond Koningin Astridplein

In het kader van de werken rond Tram 9, worden er belangrijke werken uitgevoerd rond het Koningin Astridplein. Tegelijkertijd worden ook de tramsporen in de Léon Theodorstraat en op de Jetsesteenweg vernieuwd. Hieronder vindt u een stand van zaken van de werken. Aangezien deze voortdurend evolueren, raden wij u aan regelmatig deze pagina te raadplegen om de hoogte te blijven van de werftoestand.

Werken Tram 9: hinder rond Koningin Astridplein - Lees verder...

Nieuw: Online agenda

Nieuw: Online agenda

Jette bruist van het leven. In de nieuwe online agenda vindt u een overzicht van de activiteiten voor de komende weken. Het belooft alvast een zinderende zomer te worden in Jette.

Nieuw: Online agenda - Lees verder...

Werken Spiegel: handelszaken en mobiliteit

Werken Spiegel: handelszaken en mobiliteit

De werken van de MIVB in de buurt van het Koningin Astridplein hebben een grote impact op de mobiliteit en het parkeeraanbod in de wijk. In het belang van de handelaars wenst de gemeente er nogmaals de nadruk op te leggen dat alle handelszaken bereikbaar blijven gedurende deze werken en maant ze automobilisten aan de leveringszones te respecteren.

Werken Spiegel: handelszaken en mobiliteit - Lees verder...

Het Duurzaam Wijkcontract Magritte 2017-2022

Het Duurzaam Wijkcontract Magritte 2017-2022

Het Duurzaam Wijkcontract Magritte (DW Magritte) is een actieplan dat wordt afgesloten tussen de gemeente Jette, het Gewest en de inwoners van de Esseghemwijk om de leefomgeving van de wijk te verbeteren en om het leven van de wijkbewoners te verbeteren. De gemeente Jette ontvangt hiervoor een subsidie van 14 miljoen. De ingrepen moeten ontworpen worden binnen een periode van 5 jaar (+ 2 jaar voor de realisatie ervan).

Het Duurzaam Wijkcontract Magritte 2017-2022 - Lees verder...

Openbaar onderzoek Gemeentelijk Parkeeractieplan

Openbaar onderzoek Gemeentelijk Parkeeractieplan

Van 1 september tot 31 oktober loopt het openbaar onderzoek naar het Gemeentelijk Parkeeractieplan (GPAP). Dit plan vormt de toekomstvisie voor de parkeerpolitiek in onze gemeente voor de komende jaren. De bewoners worden nauw betrokken bij dit actieplan en kunnen via het openbaar onderzoek hun mening geven.

Openbaar onderzoek Gemeentelijk Parkeeractieplan - Lees verder...

Vanaf 1 september: Weg met plastic wegwerpzakken!

Vanaf 1 september: Weg met plastic wegwerpzakken!

Vanaf 1 september krijg je bij de Jetse handelaars niet langer een plastic zakje om je aankopen in te transporteren. Dit verbod geldt voor alle handelszaken in het Brussels gewest. Denk er dus aan voortaan een herbruikbare tas mee te nemen als je uit winkelen gaat.

Vanaf 1 september: Weg met plastic wegwerpzakken! - Lees verder...

Vraag uw sportcheque aan!

Vraag uw sportcheque aan!

U bent een Jetse sportieveling, senior of jonger dan 25 jaar? Dan geeft de gemeente Jette u een duwtje in de rug om uw favoriete sport te be­oefenen, via een cheque ter waarde van 30 euro. Vraag hem nu aan!

Vraag uw sportcheque aan! - Lees verder...

20 olioboxen in Jette

20 olioboxen in Jette

Jette is de eerste Belgische gemeente die uitgerust is met een aantal olioboxen op haar grondgebied. Het gaat over maar liefst 20 inzamelpunten voor huishoudelijke vetten en oliën, her en der verspreid in de gemeente.

20 olioboxen in Jette - Lees verder...

Actie 'Plant een boom'

Actie 'Plant een boom'

Omdat de gemeente Jette de biodiversiteit genegen is, haalt ze de actie ‘Plant een boom’ van onder het stof. Deze keer kan je kiezen tussen 5 fruitvariëteiten. Je kan de bomen/struiken planten in de tuin of in een grote pot.

Actie 'Plant een boom' - Lees verder...

Jette in de bloemetjes - Winnaars 2017

Jette in de bloemetjes - Winnaars 2017

De zomers in Jette zijn al jaren prachtig en kleurrijk, onder meer dankzij de inzet en de passie van de Jettenaren die hun kans wagen in de wedstrijd ‘Jette in de bloemetjes’.

Jette in de bloemetjes - Winnaars 2017 - Lees verder...

Viva Jette: nieuw multifunctioneel project in hartje Jette

Viva Jette: nieuw multifunctioneel project in hartje Jette

Na de verhuis van de Parkresidentie naar de Odon Warlandlaan, zag er in het gebouw op de Léon Theodorstraat een nieuw multifunctioneel project het licht: Viva Jette. Dit centrum is het resultaat van een intense samenwerking tussen de Jetse Haard, het OCMW en de gemeente.

Viva Jette: nieuw multifunctioneel project in hartje Jette - Lees verder...

Facebook - @jette1090 is een feit!

Facebook - @jette1090 is een feit!

Hoe kan men beter reclame maken voor een evenement dan via Facebook? Nu is het eindelijk zover. Ontdek de Facebookpagina van de gemeente Jette en vooral... like ze.

Facebook - @jette1090 is een feit! - Lees verder...

Verhuis dagelijkse markt naar Leopold I-straat

Verhuis dagelijkse markt naar Leopold I-straat

De dagelijkse markt op het Koningin Astridplein verhuist vanaf 24 oktober naar de Leopold I-straat, zo'n 10-tal meter voorbij de telecomwinkel van Telenet.

Verhuis dagelijkse markt naar Leopold I-straat - Lees verder...

6 extra fietspompen op Jets grondgebied

6 extra fietspompen op Jets grondgebied

Jette heeft zijn fietsvriendelijk blazoen nog wat meer opgepoetst. Naast de drie bestaande openbare fietspompen prijken sinds kort nog eens zes nieuwe op het alsmaar uitdijende lijstje fietsvoorzieningen.

6 extra fietspompen op Jets grondgebied - Lees verder...

Schooljaar 2018-2019 - Inschrijvingen Nederlandstalige kleuter- of lagere school

Schooljaar 2018-2019 - Inschrijvingen Nederlandstalige kleuter- of lagere school

Ouders die hun kind school willen laten lopen in een Nederlandstalige kleuter of lagere school in Brussel, moeten zich binnenkort inschrijven. De inschrijvingen lopen van 8 januari tot 2 februari 2018. Het precieze moment van inschrijving is niet belangrijk.

Schooljaar 2018-2019 - Inschrijvingen Nederlandstalige kleuter- of lagere school - Lees verder...

Vanaf 14 januari 2018: Tijdelijke verhuis Jetse zondagsmarkt

Vanaf 14 januari 2018: Tijdelijke verhuis Jetse zondagsmarkt

De werken rond Tram 9 gaan onverminderd voort. Met de heraanleg van het Koningin Astridplein start in januari een belangrijke nieuwe fase. Door deze werken op het Spiegelplein verhuist de Jetse zondagsmarkt vanaf zondag 14 januari tijdelijk naar de Leopold I-straat, de de Smet de Naeyerlaan en de Lakenselaan.

Vanaf 14 januari 2018: Tijdelijke verhuis Jetse zondagsmarkt - Lees verder...

Gratis surfen op het Kardinaal Mercierplein

Gratis surfen op het Kardinaal Mercierplein

Met het uitrollen van steeds meer hotspots in het hele gewest worden de plannen om van Brussel een 'smart city’ te maken almaar concreter. Dankzij wifi.brussels kan u sinds kort ook gratis surfen op het hele Kardinaal Mercierplein, inclusief de twee bibliotheken.

Gratis surfen op het Kardinaal Mercierplein - Lees verder...

Parkeren in Jette - Nieuwigheden 2018

Parkeren in Jette - Nieuwigheden 2018

Vanaf 1 januari 2018 vervoegt Jette parking.brussels, het gewestelijk parkeeragentschap. Het doel is om de parkeerregels te harmoniseren en te vereenvoudigen in het Brussels gewest.

Parkeren in Jette - Nieuwigheden 2018 - Lees verder...

Vanaf februari - nieuwe concertreeks jazz@ploef!

Vanaf februari - nieuwe concertreeks jazz@ploef!

Jette is een echte muziekgemeente. Denk maar aan Jam’in Jette, Jette Stream, Jazz Jette June,… De jazzliefhebbers kunnen alvast hun hart ophalen want in februari start de gloednieuwe concertreeks jazz@ploef! Plaats van afspraak is de culturele ontmoetingsplaats Ploef! op de Bonaventurestraat. Op het programma staan fantastische namen uit de jazzwereld.

Vanaf februari - nieuwe concertreeks jazz@ploef! - Lees verder...

Reorganisatie van de zondagsmarkt - Parkeerverbod en alternatieven

Reorganisatie van de zondagsmarkt - Parkeerverbod en alternatieven

Sinds zondag 14 januari 2018 vindt de Jetse zondagsmarkt plaats op een nieuwe plek. Hierdoor geldt er een parkeerverbod in de marktzone. De situatie evolueert van week tot week om de organisatie te optimaliseren en om de overlast voor de omwonenden zoveel mogelijk te beperken. De Gemeente is parkeeralternatieven bekomen en zoekt bovendien nog bijkomende alternatieven.

Reorganisatie van de zondagsmarkt - Parkeerverbod en alternatieven - Lees verder...

www.weggeefplekjette.be - Nieuw digitaal platform om gratis voorwerpen weg te schenken

www.weggeefplekjette.be - Nieuw digitaal platform om gratis voorwerpen weg te schenken

Het fenomeen givebox kent u ongetwijfeld al, waarbij u bruikbare spullen kan achterlaten die door anderen gratis kunnen opgepikt worden. Maar wat als we nu eens een digitaal platform creëren, met dezelfde filosofie, dacht Jettenaar Paul Barbieux. Hij ging zelf aan de slag en de website www.weggeefplekjette.be was geboren.

www.weggeefplekjette.be - Nieuw digitaal platform om gratis voorwerpen weg te schenken - Lees verder...

Zondagsmarkt - Gratis parking supermarkt Tatli’m

Zondagsmarkt - Gratis parking supermarkt Tatli’m

Sinds midden januari is de Jetse zondagsmarkt verhuisd naar de Leopold I-straat, de de Smet de Naeyerlaan en een deel van de Jetsesteenweg. Hierdoor geldt er een parkeerverbod in de marktzone. Het gemeentebestuur onderhandelde met Tatli'm om hun parking ter beschikking te stellen voor de omwonenden, op de Leopold I-straat 459.

Zondagsmarkt - Gratis parking supermarkt Tatli’m - Lees verder...

31 maart 2018: Start nieuw tennisseizoen

31 maart 2018: Start nieuw tennisseizoen

Slaat u ook graag een balletje met vrienden? En dan nog liefst in openlucht en in een groene omgeving? Dan is er goed nieuws: vanaf 31 maart start het nieuwe tennisseizoen.

31 maart 2018: Start nieuw tennisseizoen - Lees verder...

Projectoproep Kinderboerderij

Projectoproep Kinderboerderij

Broed je op een project in de sectoren Landbouw- of Sociale ontwikkeling, dan is deze projectoproep iets voor jou.

Projectoproep Kinderboerderij - Lees verder...

Projectoproep 'Jette mozaïek'

Projectoproep 'Jette mozaïek'

In samenwerking met Art Mosaïco lanceert Jette een projectoproep: ‘Jette mozaïek’. Het idee is om de leefomgeving te verfraaien met mozaïek, in de vorm van tegels, fresco’s, banken of kunstwerken, en Jette zo extra kleur te geven.

Projectoproep 'Jette mozaïek' - Lees verder...

Uitbreiding van de parkeersectoren

Uitbreiding van de parkeersectoren

Op 1 januari vervoegde Jette parking.brussels. Tegelijkertijd werden de parkeerregels aangepast. Op 2 april 2018 werden de parkeersectoren uitgebreid. Deze sectorisatie vormt een bijkomende oplossing voor de parkeerproblemen.

Uitbreiding van de parkeersectoren - Lees verder...

Kids' Holidays: inschrijvingen zomervakantie 2018

Kids' Holidays: inschrijvingen zomervakantie 2018

De gemeentelijke dienst Jeugd en Sport organiseert jaarlijks het vakantiespeelplein Kids' Holidays tijdens de Paas- en de zomervakantie. De inschrijvingen zijn nu open voor de zomervakantie 2018.

Kids' Holidays: inschrijvingen zomervakantie 2018 - Lees verder...

Afvalbeheerplan en Zoniënwoud: geef uw mening!

Afvalbeheerplan en Zoniënwoud: geef uw mening!

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest onderwerpt de ontwerpen van het 'Hulpbronnen- en Afvalbeheerplan' en het 'Beheerplan voor het Brussels gedeelde van het Zoniënwoud' aan een openbaar onderzoek. Wie wenst te reageren of zijn mening kwijt wil over deze materies, kan de openbare onderzoeken raadplegen via onderstaande links.

Afvalbeheerplan en Zoniënwoud: geef uw mening! - Lees verder...

Jette Stream

Jette Stream

Deze aperitiefconcerten Jette Stream op vrijdagavond zijn intussen een echte traditie geworden voor vele Jettenaren. Dansbare muziek, een originele drankkaart, foodtrucks en een gemoedelijke sfeer, dat zijn de ingrediënten van de gesmaakte cocktail van Jette Stream.

Jette Stream - Lees verder...

Sociale gids van de gemeente Jette

Sociale gids van de gemeente Jette

Het Gemeentebestuur heeft een Sociale gids gerealiseerd, waarin alle sociale verenigingen die in Jette actief zijn opgenomen zijn.

Sociale gids van de gemeente Jette - Lees verder...

Jetse zondagsmarkt weer thuis op Spiegel

Jetse zondagsmarkt weer thuis op Spiegel

Na enkele omzwervingen langs diverse locaties is de Jetse zondagsmarkt sinds 1 juli opnieuw te vinden op haar oude vertrouwde stek: het Koningin Astridplein en omgeving. Het wordt ongetwijfeld voor iedereen een blij weerzien…

Jetse zondagsmarkt weer thuis op Spiegel - Lees verder...

Sluitingsdagen & zomeruurrooster van het Gemeentebestuur

Sluitingsdagen & zomeruurrooster van het Gemeentebestuur

Tijdens de maanden juli en augustus gelden er andere openingsuren voor de gemeentediensten. Dit uurrooster geldt zowel voor de diensten in het Gemeentehuis (Wemmelsesteenweg 100) als voor de diensten Gemeentelijk patrimonium en Openbare ruimte (Léon Theodorstraat 108).

Sluitingsdagen & zomeruurrooster van het Gemeentebestuur - Lees verder...

Parking Spiegel opnieuw open

Parking Spiegel opnieuw open

Na een onverwacht probleem met de elektriciteitstoevoer ging de parking onder het Koningin Astridplein vorige maand noodgedwongen dicht. De problemen zijn ondertussen van de baan zodat de parking opnieuw open is voor het publiek.

Parking Spiegel opnieuw open - Lees verder...

Heropening Garcetpark

Heropening Garcetpark

Om de veiligheid en het comfort te verhogen, werden de paden van het Garcetpark grondig onder handen genomen. Nadat het park verschillende weken gesloten was, is het nu opnieuw open voor het publiek.

Heropening Garcetpark - Lees verder...

Carsharing Summer Experience: Ontdek de voordelen van autodelen!

Carsharing Summer Experience: Ontdek de voordelen van autodelen!

De 'Carsharing Summer Experience' is een initiatief van Brussel Mobiliteit en 5 autodeelaanbieders om het autodelen in Brussel bekend te maken bij het grote publiek. De hele zomer kan u deelnemen aan de campagne en het alternatief voor uw eigen wagen uittesten!

Carsharing Summer Experience: Ontdek de voordelen van autodelen! - Lees verder...