U bent hier: Home / Actualiteit / 2017: Magrittejaar

2017: Magrittejaar

Wist u dat René Magritte 24 jaar in Jette woonde in de Esseghemstraat, waar nu het gelijknamig museum zijn herinnering levendig houdt? Wist u dat hij hier verschillende klassiekers uit zijn indrukwekkend oeuvre schilderde? Wist u dat hij 50 jaar geleden overleed? En wist u dat Jette de wereldberoemde surrealistische schilder een jaar lang zal vieren en 2017 omgedoopt heeft tot het Magrittejaar?

In 2017 eert Jette haar bekendste inwoner René Magritte naar aanleiding van zijn 50ste overlijdensverjaardag. Magritte was niet alleen een groot surrealistisch schilder, maar ook 24 jaar lang Jettenaar. Van 1930 tot 1954 woonde hij in de Esseghemstraat in Jette. Tijdens deze periode schilderde hij de helft van zijn hele oeuvre, waaronder vele van zijn strafste werken die in ons collectief geheugen zitten en waarin zelf stukjes Jette of elementen uit zijn woonst te herkennen zijn. Om zijn 50-jarig overlijden te huldigen, bundelen Jetse verenigingen, culturele centra, scholen en het gemeentebestuur hun krachten om zich een jaar lang creatief uit te leven in het surrealisme, het leven van René Magritte en zijn tijdgeest.

 

Programma

Magrittebier

Te proeven tijdens verschillende recepties gedurende het Magrittejaar
Proef de mythe, smaak de muze

________________

Zondagactiviteiten René Magritte Museum

  • 2 april
  • 7 mei
  • 4 juni
  • 2 juli
  • 6 augustus

Gratis activiteit voor de hele familie, telkens van 14u tot 17u: quiz, fotocabine, surrealistische puzzels, lezingen,...
> René Magritte Museum - Esseghemstraat 135

________________

Magritteloop & Magrittewandeling

Op woensdag 17 mei kan u deelnemen aan de Magritteloop (3-5-8 of 10 km) en de Magrittewandeling (3 km). Afspraak om 18u aan het Boudewijnpark (ter hoogte van de parking achter het station). Iedereen is welkom, ook kinderen.

Gratis deelname.

________________

Brussels Poetry Fest

Van 6 tot 10 september 2017
> Verschillende locaties

________________

Zin om zelf een evenement te organiseren in het kader van het Magrittejaar? Klik hier voor meer informatie

Ontdek meer info op Facebook

Link video

Link René Magritte Museum