U bent hier: Home / Actualiteit / 2017 Magrittejaar - Kondig uw evenement aan

2017 Magrittejaar - Kondig uw evenement aan

2017 wordt in Jette het Magrittejaar, om zijn 50ste overlijdensverjaardag te herdenken. Organiseer je ook een Magritte-evenement in 2017, laat dit dan weten via het onderstaande formulier om opgenomen te worden in het algemeen programma.

In 2017 eert Jette haar bekendste inwoner René Magritte naar aanleiding van zijn 50ste overlijdensverjaardag. Magritte was niet alleen een groot surrealistisch schilder, maar ook 24 jaar lang Jettenaar. Van 1930 tot 1954 woonde hij in de Esseghemstraat in Jette. Tijdens deze periode schilderde hij de helft van zijn hele oeuvre, waaronder vele van zijn strafste werken die in ons collectief geheugen zitten en waarin zelf stukjes Jette of elementen uit zijn woonst te herkennen zijn.

Om zijn 50-jarig overlijden te huldigen, bundelen Jetse verenigingen, het René Magrittemuseum Jette en de gemeente Jette hun krachten en zullen zij zich een jaar lang creatief uitleven in het surrealisme, het leven van Magritte en zijn tijdgeest. Organiseert u ook een evenement in het kader van het Magrittejaar 2017, vul dan het onderstaande formulier in voor 25 december 2016 in zodat we dit mee kunnen opnemen in onze communicatie.

Meer info: dienst Vlaamse Gemeenschap - 02.422.31.80

Klik hier voor het formulier 'Evenement Magrittejaar'