U bent hier: Home / Actualiteit / Schooljaar 2018-2019 - Inschrijvingen Nederlandstalige kleuter- of lagere school

Schooljaar 2018-2019 - Inschrijvingen Nederlandstalige kleuter- of lagere school

Ouders die hun kind school willen laten lopen in een Nederlandstalige kleuter of lagere school in Brussel, moeten zich binnenkort inschrijven. De inschrijvingen lopen van 8 januari tot 2 februari 2018. Het precieze moment van inschrijving is niet belangrijk.

Uw kind inschrijven gebeurt in twee stappen: eerst en vooral moet u tussen 8 januari (8 uur) en 2 februari (16 uur) 2018 uw kind elektronisch aanmelden via www.inschrijveninbrussel.be. Het moment waarop u dat doet, speelt geen enkele rol. Vergeet ook niet de kinderen aan te melden geboren in 2016, ook als ze pas naar school gaan op 1 september 2019.

Vervolgens krijgt u begin maart een e-mail of een brief met alle informatie over de inschrijving, waarop u uw kind effectief kan inschrijven.

 

Online-aanmelding

Bij de aanmelding dient u een aantal gegevens over uzelf (contactgegevens, eventueel werkadres) en uw kind in te vullen (naam, geboortedatum, rijksregisternummer, domicilieadres, leerjaar). Daarnaast zal u ook gevraagd worden de scholen van uw keuze op te lijsten. Indien u tot een voorrangsgroep behoort, beantwoord dan ook de vragen over de voorrang en verzamel hiertoe de nodige documenten. Op de website www.inschrijveninbrussel.be vindt u meer info over hoe u precies moet inschrijven. Hoe moet ik een meerling aanmelden, hoe geef ik mijn schoolkeuze door, hoe gebeurt de rangordening van de aangemelde leerlingen,...? Op al deze vragen vindt u een antwoord op deze site.

Hulp nodig?

Diverse Brusselse organisaties kunnen ouders helpen bij het aanmelden van hun kind. Voor de gemeente Jette kan u hiervoor terecht bij Ellen Verbanck van Intervalle Jette, de cel die deel uitmaakt van de gemeentelijke dienst Stadspreventie (A. Vandenschrieckstraat 77 – 02.423.11.59).