U bent hier: Home / Tot uw dienst / Duurzame ontwikkeling-Leefmilieu / Dierenwelzijn in Jette

Dierenwelzijn in Jette

De gemeente Jette heeft een hart voor dieren en zet dierenwelzijn hoog op de agenda via maatregelen zoals de gemeentelijke premie voor de sterilisatie van huiskatten en een nieuwe campagne rond de sterilisatie van zwerfkatten.

Sterilisatie van zwerfkatten

Met de hulp van personen speciaal erkend om zwerfkatten eten geven en de vzw Chats Libres, heeft de gemeente Jette een campagne gelanceerd rond de sterilisatie van zwerfkatten. Ze kan hiervoor rekenen op de financiële steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Door zwerfkatten te steriliseren binden we de strijd aan tegen de overpopulatie van de dieren en leven ze in aangenamer omstandigheden. Deze maatregel is trouwens ook een goede zaak voor de openbare hygiëne. Enkel speciaal daartoe erkende personen mogen in Jette dieren op openbare plaatsen voeren en vormen hiermee een uitzondering op het politiereglement. Zin om deel te nemen aan deze campagne en erkend voedselbedeler te worden om zo de zwerfkattenpopulatie in te dijken? Neem dan contact op met de dienst Duurzame ontwikkeling-Leefmilieu.

Meer info:
Dienst Duurzame ontwikkeling-Leefmilieu - 02.422.31.01 - ddo@jette.irisnet.be

Sterilisatie van huiskatten

Klik hier voor meer informatie over de gemeentelijke premie voor de sterilisatie van huiskatten.

Iedereen draagt zijn steentje bij

Uw kat laten steriliseren, vermijden om eenden te voeren, uw hond laten chippen,... Het zijn allemaal maatregelen die misschien wreed lijken, maar wel bijdragen tot het dierenwelzijn. Leefmilieu Brussel legt alles haarfijn uit in de strip 'Dierenwelzijn, iedereen draagt zijn steentje bij!'.