U bent hier: Home / Tot uw dienst / Mobiliteit / Zones gereglementeerd parkeren / Groene (betalende) zones

Groene (betalende) zones

Een groene zone is een betalende parkeerzone. Bij aankomst moet de automobilist zich een parkeerticket aanschaffen (aan een parkeerautomaat) dat hij duidelijk zichtbaar achter de voorruit van zijn voertuig plaatst. Groene zones zijn van toepassing van maandag tot zaterdag, van 9u tot 12u en van 14u tot 18u, behalve op feestdagen. Parkeren is er gratis voor een periode van 15 minuten per halve dag (niet-verlengbaar), via een parkeerticket achter de voorruit.

De eigenaar van een voertuig dat geparkeerd staat zonder ticket of waarvan de geldigheidsduur verstreken is, riskeert een gemeentetaks. Bewoners van de zone die houder zijn van een bewonerskaart, kunnen er ongelimiteerd parkeren.

Groene zones zijn van toepassing van maandag tot zaterdag, van 9u tot 12u en van 14u tot 18u, behalve op feestdagen.

Dit zijn de verschillende groene zones in Jette:

Bewonerskaart

Om recht te hebben op een bewonerskaart moet u in een van de betrokken parkeerzones wonen en het inschrijvingsbewijs van uw voertuig kunnen voorleggen. Klik hier voor meer informatie over de bewonerskaart.

Opgelet: nieuwe zones!

Op 1 augustus 2016 zijn in het gedeelte van Jette ten zuiden van de spoorweg nieuwe parkeerzones ingevoerd. Dat betekent dat er ook groene zones zijn bijgekomen. Klik hier om er alles over te weten te komen.