U bent hier: Home

Nieuws uit onze gemeente

Gemeentediensten: enkel op afspraak

Gemeentediensten: enkel op afspraak

In het kader van de strijd tegen het coronavirus gelden er specifieke maatregelen voor de toegang tot de verschillende gemeentediensten. Zo moet u steeds een afspraak maken vooraleer u langskomt op het gemeentebestuur.

Gemeentediensten: enkel op afspraak - Lees verder...

28.03: Jetse afsluiter Brusselse Waterdagen

28.03: Jetse afsluiter Brusselse Waterdagen

Op zondag 28 maart kan je deelnemen aan de Jetse slotactiviteit van de Brusselse Waterdagen, die lopen van 21 tot 28 maart. De details van het programma vind je binnenkort op deze pagina, maar een ding staat vast: het wordt een wandeling langs regenwaterputjes…

28.03: Jetse afsluiter Brusselse Waterdagen - Lees verder...

3/03 - Virtuele bewonersvergadering mobiliteitstest Broustinlaan

3/03 - Virtuele bewonersvergadering mobiliteitstest Broustinlaan

Op woensdag 3 maart 2021 organiseert Brussel Mobiliteit een virtuele bewonersvergadering over de plannen om een mobiliteitstest uit te voeren op de kruising van de Broustinlaan, de Landsroemlaan en de Jacques Sermonlaan.

3/03 - Virtuele bewonersvergadering mobiliteitstest Broustinlaan - Lees verder...

Jette lanceert zijn klimaatplan

Jette lanceert zijn klimaatplan

De afgelopen tien jaar stond duurzame ontwikkeling hoog op de agenda in Jette. Het begon allemaal met de lokale Agenda 21 waarbij verschillende gemeentediensten hun schouders zetten onder een honderdtal acties. Met zijn klimaatplan gaat Jette vandaag nog een stap verder.

Jette lanceert zijn klimaatplan - Lees verder...

Kids' Holidays 2021

Kids' Holidays 2021

Bent u op zoek naar een leuke activiteit voor uw kinderen tussen 3 en 12 jaar tijdens de paasvakantie? Dan is hier de oplossing: het gemeentelijke vakantieplein Kids’ Holidays, de ideale oplossing voor een actieve vakantie vol activiteiten en animaties.

Kids' Holidays 2021 - Lees verder...

Senior Focus

Senior Focus

Om de zorg voor ouderen te optimaliseren, stortte de gemeente Jette zich in 2019 in het avontuur ‘Senior Focus’. De bedoeling was om elke geïsoleerde 65-plusser een gratis Senior Focus-kit te bezorgen. Op twee jaar tijd mag dan een derde van de doelgroep bereikt zijn, toch is nog niet iedereen bediend. Daarom volgt binnenkort een tweede brief met uitleg hoe de kit te bemachtigen.

Senior Focus - Lees verder...

Jette lanceert premie voor opvangsysteem regenwater

Jette lanceert premie voor opvangsysteem regenwater

Als Jettenaar hebt u recht op een premie van maximum 300 € bij de aankoop van een opvangsysteem voor regenwater (ton, vat, bak,...). Dankzij een eenvoudige installatie kan u regenwater opvangen en gebruiken als het u uitkomt.

Jette lanceert premie voor opvangsysteem regenwater - Lees verder...

Reinheidscampagne: 11 affiches om Stop te zeggen!

Reinheidscampagne: 11 affiches om Stop te zeggen!

Weg met ongepast gedrag! Dat is de belangrijkste boodschap van de nieuwe Jetse reinheidscampagne, bestaande uit 11 affiches. Aan de hand van duidelijke beelden en eenvoudige boodschappen roept de gemeente alle Jettenaren op om zorg te dragen voor de openbare ruimte en herinnert ze er meteen aan dat eventuele overtredingen niet onbestraft zullen blijven.

Reinheidscampagne: 11 affiches om Stop te zeggen! - Lees verder...

Oproep tot vrijwilligers om de senioren te begeleiden naar de vaccinatiecentra

Oproep tot vrijwilligers om de senioren te begeleiden naar de vaccinatiecentra

De langverwachte vaccinatiecampagne komt eraan. De bewoners en het personeel van de rusthuizen zijn reeds ingeënt. Nadat ook het zorgpersoneel hun vaccin kreeg, zal het de beurt zijn aan de 65-plussers. De gemeente lanceert een oproep tot vrijwilligers om de senioren bij te staan als ze naar de vaccinatiecentra gaan.

Oproep tot vrijwilligers om de senioren te begeleiden naar de vaccinatiecentra - Lees verder...

Kunstenaarsoproep 'Mensenrechtenzaal'

Kunstenaarsoproep 'Mensenrechtenzaal'

Op voorstel van de lokale groep van Amnesty International, besliste het College van Burgemeester en Schepenen om de Raadzaal om te dopen in ‘Mensenrechtenzaal’. De nieuwe benaming van de Raadzaal zal geconcretiseerd worden via een permanente tentoonstelling, waarvoor een kunstenaarsoproep wordt gelanceerd.

Kunstenaarsoproep 'Mensenrechtenzaal' - Lees verder...

Van 1 tot 4 maart 2021: Mobiele containers in Jette

Van 1 tot 4 maart 2021: Mobiele containers in Jette

De gemeente Jette en Net Brussel organiseren in maart een speciale afvalinzameling voor de Jettenaren. Gedurende 4 dagen kan u uw huishoudelijk grofvuil achterlaten in mobiele containers die op vier plaatsen in de gemeente opgesteld zullen staan. De organisatoren rekenen erop dat iedereen de veiligheidsmaatregelen zal respecteren.

Van 1 tot 4 maart 2021: Mobiele containers in Jette - Lees verder...

Cinema Fonkel*, thuis in je zetel

Cinema Fonkel*, thuis in je zetel

In de krokusvakantie strijkt naar goede gewoonte het kinderfilmfestival Cinema Fonkel* op verschillende plaatsen neer in Jette. Maar… dit jaar is dat een tikkeltje anders: Cinema Fonkel* nestelt zich knus naast jou, thuis in de zetel.

Cinema Fonkel*, thuis in je zetel - Lees verder...