U bent hier: Home / Actualiteit / 4 fotografen stellen tentoon in FIRM Artlab

4 fotografen stellen tentoon in FIRM Artlab

Van 14 tot 30 april kan u in FIRM Artlab terecht voor een tentoonstelling van de 4 fotografen Sophie Lenoir, Andrea Messana, Arnaud Ghys en Nicolas Landemard. Elkeen beschikt over een eigen stijl en werkt rond specifieke thema’s. Zeker een bezoekje waard.

Sophie Lenoir - Deurportretten

De jonge fotografe Sophie Lenoir trok tijdens de lockdown eropuit met haar fiets en fototoestel en zocht de inwoners van haar stad Brussel op. Ze maakte uiteindelijk zo’n 350 deurportretten, legde 400 km af met de fiets en bezocht 16 verschillende gemeentes. Bij de deurportretten horen ook tekstjes, geschreven door de geportretteerden zelf. Samen vormen deze foto’s en teksten een hele reeks positieve en hoopvolle getuigenissen van deze bizarre periode.

Andrea Messana - De stadsjungle

De uit Firenze afkomstige freelance fotograaf Andrea Messana is thuis in de opera-, dans-, muziek- en theaterwereld. Zo volgt hij verschillende gezelschappen en groepen in België, Frankrijk en Italië. Op de expo toont Andrea Messana zijn persoonlijke foto’s, met uiteenlopende thema’s, van de natuur tot de stadsjungle.

Arnaud ghys - De gesloten cafés

Arnaud Ghys is geen onbekende in Jette. Deze fotograaf werkt vaak rond specifieke thema’s, zoals jazzmuzikanten, de bezoekers van Le Central, ‘Vus nus’,… Zijn laatste reeks draagt de titel ‘Cafés latents’ en portretteert de horecazaken die hun deuren moesten sluiten door de coronamaatregelen. De lege cafés, veelal badend in straatlicht, geven de bijzondere sfeer weer waarin onze samenleving zich reeds maandenlang voortbeweegt. Het lijkt alsof de tijd bevroren is, de straten leeg, de wereld verlaten.

Nicolas Landemard - Persfotograaf

Geboren in Frankrijk en opgegroeid in Afrika, ontwikkelt Nicolas Landemard al snel een liefde voor fotografie. Zijn eerste foto’s maakt hij met de oude rolleiflex van zijn overgrootvader. Na zijn studies Moderne Geschiedenis en Politieke Wetenschappen kiest hij voluit voor zijn passie en wordt hij persfotograaf. Zijn oog voor detail levert telkens weer unieke beelden op. Ontdek ze op de expo.

Expo Photogr@firm
Van 14 tot 30 april 2021
Woensdag (13u-17u), donderdag en vrijdag (17u-20u), zaterdag en zondag (11u-16u)
FIRM Artlab
Firmin Lecharlierlaan, 143-147
Gratis toegang