U bent hier: Home / Actualiteit / Hulp bij belastingaangifte: enkel via telefonische afspraak

Hulp bij belastingaangifte: enkel via telefonische afspraak

Om uw veiligheid te garanderen in de huidige context van het coronavirus zijn alle sessies voor hulp bij het invullen van de aangiften geannuleerd, zowel in de kantoren van de FOD Financiën als in de gemeente. Hulp bij het invullen van de aangiften zal gebeuren via telefonische afspraken.

Om de veiligheid van de belastingplichtigen, het gemeentepersoneel en zijn medewerkers te garanderen, heeft de FOD Financiën besloten om dit jaar alle sessies voor hulp bij het invullen van de aangifte in de personenbelasting te annuleren, inclusief de sessies die in de gemeente Jette worden georganiseerd.

Indiening van de aangiften en hulp bij het invullen

De FOD Financiën blijft zijn dienstverlening en het goede verloop van de indiening van de aangiften verzekeren:

  • Uw aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of uw voorstel van vereenvoudigde aangifte zal beschikbaar zijn in Tax-on-web vanaf begin mei.
  • Zijn de gegevens op uw voorstel van vereenvoudigde aangifte juist en volledig? U moet niets doen. U zult automatisch uw aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.
  • Zijn de gegevens op uw voorstel van vereenvoudigde aangifte onjuist of onvolledig? U moet ze corrigeren, hetzij in Tax-on-web, hetzij via het papieren antwoordformulier.

Hulp bij het invullen van de aangiften zal gebeuren via telefonische afspraken. Belastingplichtigen kunnen een afspraak krijgen door te bellen naar het nummer dat op de envelop van hun aangifte staat. Vervolgens ontvangen ze na het invullen een brief met een samenvatting van hun gegevens, die ze per post of via Tax-on-web kunnen bevestigen.

Meer info: financien.belgium.be – 02.572.57.57 (elke werkdag van 8.30 uur tot 17 uur)