U bent hier: Home / Actualiteit / Inspraak buurtbewoners bij heraanleg Léon Theodorstraat

Inspraak buurtbewoners bij heraanleg Léon Theodorstraat

De tramsporen in de Léon Theodorstraat zijn versleten en dringend aan vervanging toe. De MIVB en de Gemeente Jette willen van deze gelegenheid gebruik maken om de straat van gevel tot gevel in een nieuw kleedje steken. Bij deze heraanleg zal ook rekening gehouden worden met de inbreng van de buurtbewoners.

Concreet gaat deze heraanleg over het gedeelte van de Léon Theodorstraat gelegen tussen de tramhaltes Koningin Astridplein en Station Jette. Deze werken moeten de tramhaltes toegankelijker maken, de mobiliteit voor alle weggebruikers verbeteren en de leefbaarheid in de wijk verhogen. Met dit project voor ogen zal het studiebureau Sweco een mobiliteitsstudie uitvoeren waarbij ook rekening gehouden wordt met de inbreng van de buurtbewoners. Zij krijgen de kans om vooraf hun vragen en suggesties kenbaar te maken. In een tweede stap worden bepaalde scenario's besproken die op een derde participatiemoment moeten uitmonden in de meest aangewezen oplosssing.

De betrokken bewoners, handelaars en vertegenwoordigers van de scholen kregen ondertussen een uitnodiging voor een eerste participatiemoment.

Klik hier om de verslagen van de vergaderingen te raadpleggen.