U bent hier: Home / Actualiteit / 'Masques de Jette': een lokaal en solidair initiatief

'Masques de Jette': een lokaal en solidair initiatief

Gezien het tekort aan beschermingsmateriaal voor de mensen uit de zorgsector en op het terrein, hebben Muriel Orange en haar gezin de groep 'Masques de Jette' (Jetse maskers) opgericht om samen mondmaskers te maken voor onze Jetse helden. Zin om je steentje bij te dragen? Helpende handen zijn altijd welkom!

De groep 'Masques de Jette' (Jetse maskers) werd opgericht op 24 maart en een tiental dagen later staat de teller al op bijna 500  verdeelde mondmaskers en nog eens 500 die in productie zijn, en dat allemaal dankzij de hulp van Jetse vrijwilligers! En dat is nog maar een begin volgens Muriel Orange en haar ploeg: 'We gaan door zolang er nood aan is! Het is niet onze bedoeling om officiële instanties in de weg te staan, maar om gemotiveerde burgers de kans te geven om de huidige – hopelijk tijdelijke – nood aan maskers te lenigen.'

Wil je dit initiatief te steunen?

De groep 'Masques de Jette' besliste om het model te volgen dat goedgekeurd werd door de FOD Volksgezondheid. Verder steunt de gemeente Jette het initiatief onder de vorm van een subsidie van 200 € voor de aankoop van elastieken. Maar het is vooral de hulp van tal van vrijwilligers die het project doet draaien!

  • Heb je stof (katoen) of elastieken op overschot?
  • Kan je naaien en beschik je over een naaimachine?
  • Wil je helpen om de stof te knippen?

Neem dan contact op met de ploeg via de facebookpagina 'Masques de Jette' of e-mail naar masquesdejette@murielorange.com.

Wie werkzaam is in de zorgsector of op het terrein en nood heeft aan mondmaskers, kan een aanvraag doen via het e-mailadres van het initiatief masquesdejette@murielorange.com.