U bent hier: Home / Mijn gemeente / Het College / Projecten en doelstellingen Bernard Van Nuffel

Projecten en doelstellingen Bernard Van Nuffel

Tekening groene woningEerst en vooral wil ik bijdragen tot de realisatie van het programma van de meerderheid. Mijn grootste persoonlijke doelstelling is het creëren van een «Energiehuis», waar de Jettenaren terecht kunnen voor energietips maar ook voor leningen tegen interessante rentevoeten voor het isoleren van hun woning.

Daarnaast wil ik ondermeer hernieuwbare energiebronnen invoeren, gecombineerd met een rationeel energiegebruik. Hierdoor wordt er minder CO2 de lucht in gestuurd en wordt er minder geld uitgegeven aan energie. Ditzelfde doel wordt voortgezet bij de bouw van nieuwe gemeentelijke gebouwen, waar gekozen wordt voor passieve gebouwen. Maar ook de renovatie zal steeds gebeuren met een duurzaam accent, zoals bijvoorbeeld isolatie, hernieuwbare energie,…

Wat het gemeentelijk patrimonium betreft, worden de nieuwe sportzaal en de nieuwe kinderopvang de grootste uitdagingen die ik tot een goed einde wil brengen en ook de bouw van de nieuwe school Arbre Ballon wordt een groot dossier. Verder wil ik de reorganisatie

van het cultureel centrum met de voormalige bibliotheekgebouwen in goede banen leiden en ook de ruimtes boven de gemeentelijke feestzaal en achter de Franstalige bib optimaal gebruiken voor bijvoorbeeld een patio.

Wat de openbare ruimte betreft ten slotte, zal ik het gewestelijk project rond Tram 9, de ondergrondse parking en de vernieuwing van Koningin Astridplein van dichtbij volgen zodat de verwachtingen van de Jettenaren ingelost worden. Verder voorzie ik de vernieuwing van de wijk rond de Abdij van Dieleghem, van het kruispunt tussen de Secrétinlaan en de Ontmijnerslaan en van verscheidene straten in het zuiden van de gemeente.