U bent hier: Home / Mijn gemeente / Jette, geëngageerde gemeente / Gemeentelijke labels

Gemeentelijke labels

Jette is een gemeente die op vele vlakken het goede voorbeeld geeft en reeds vaak een pilootgemeente was in maatschappelijke projecten. Hieronder vindt u een overzicht van de labels die onze gemeente tot nu toe ontving.

Handycity: de integratie van personen met een handicap

Logo HandicityJette ontving het label Handycity voor het eerst in 2006 en dit werd vernieuwd in 2012 en 2018. Het label erkent de inzet en het werk van de gemeente voor de integratie van de personen met een handicap, in verschillende aspecten van het gemeenteleven. De uiteenlopende initiatieven gaan van het onthaal van kinderen, onderwijsintegratie, tewerkstelling, informatie en diensten, sociale huisvesting, toegankelijkheid, parkeren, ontspanning, openbaar vervoer tot sociale politiek.
 

Fairtradegemeente

Label FairtradegemeenteSinds 3 oktober 2013 maakt Jette deel uit van de fairtradegemeenten. Onze gemeente heeft reeds heel wat inspanningen geleverd op het vlak van eerlijke handel: duurzame producten zoals koffie of fruitsap, biomandjes, sensibilisering over duurzame producten van horeca, verenigingen, scholen,... Het behalen van het label is geen doel op zich, maar een aanmoediging om verder te gaan op de ingeslagen weg.

De brochure 'Fairtradeproducten in Jette' geeft u een overzicht van Jetse winkels en horecazaken waar u producten vindt uit eerlijke handel en met respect voor het leefmilieu.

Diervriendelijke gemeente

Dierenwelzijn ligt Jette na aan het hart. Daarom engageert de gemeente zich ten volle voor deze zaak, en dat via een reeks maatregelen zoals de premie voor sterilisatie van huiskatten, maar ook de bescherming van de gierzwaluw. Jette mag zich trouwens een 'diervriendelijke gemeente' noemen, een label dat Leefmilieu Brussel toekent aan gemeenten die zich, volgens welbepaalde criteria, inzetten voor dierenwelzijn.