U bent hier: Home / Actualiteit / 10de seizoen concertreeks Klassiek in de Abdij

10de seizoen concertreeks Klassiek in de Abdij

Vanaf 5 september biedt de concertreeks Klassiek in de Abdij elke eerste zondag van de maand een klassiek concert aan van internationaal niveau. Na een jaar verplichte coronapauze, keert de reeks terug naar de thuishaven, de Dielegemabdij.

9 januari 2022 - GEANNULEERD
Nieuwjaarsconcert Orchestre Royal de Chambre de Wallonie (17u - OLV van Lourdeskerk)

Het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie trad doorheen de jaren reeds op met een waslijst aan internationale solisten en stond reeds wereldwijd in de grootste orkestzalen. Het ORCW verzorgt dit jaar het nieuwjaarsconcert, traditioneel in de Sint-Pieterskerk. Ze brengen een gevarieerd, feestelijk programma, met werken van Vivaldi tot de Japanse componist Umebayashi. Wat een start van het nieuwe jaar!


6 februari 2022
Quatuor Taurus

10 jaar geleden vonden vier gelauwerde musici van Belgische bodem elkaar in hun wens om samen hun muzikale parcours te verrijken met het ultieme kamermuziekrepertoire. Quatuor Taurus is inmiddels een gevestigde waarde in het Belgische muzieklandschap. Het kwartet brengt werken van Guilliaume Lekeu en Franz Schubert, twee componisten die veel te jong stierven maar desalniettemin hun onuitwisbare stempel drukten op de muziekgeschiedenis.

Reserveer online


6 maart 2022
Anne Cambier & I Justiniani

In 1996 neemt de carrière van sopraan Anne Cambier een hoge vlucht dankzij haar deelname aan de Koningin Elisabethwedstrijd. Een jaar later debuteert ze bij De Munt, waar ze intussen reeds vele prachtige operarollen vertolkte. Samen met haar ensemble I Justiniani, genoemd naar haar Venetiaanse overgrootvader, brengt ze werken van onder meer Händel en Telemann, een muzikale reis door het barokke Europa.

Reserveer online


3 april 2022
Goya Quartet

Klassiek in de Abdij heeft het genoegen om Sylvia Huang te verwelkomen, laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd 2019, samen met het GoYa Quartet. De gevoelige violiste is geliefd om haar lyriek en ontroerende muzikaliteit. De muzikantes van het GoYa Quartet zijn afkomstig uit België, Frankrijk, Cuba en Japan, een bijzonder geslaagde kruisbestuiving. Hun repertoire is zeer divers, variërend van Haydn en Schubert tot Ravel en Bartók. In Jette brengen ze Debussy, Kosma en Grieg.

Reserveer online


1 mei 2022
Trio Aries

Trio Aries bestaat uit drie jonge Belgische muzikanten die elkaar vonden vanuit hun passie voor kamermuziek en meer bepaald het pianotrio. De geslaagde combinatie van twee strijkers met piano komt prachtig tot uiting in de 20ste-eeuwse pianotrio’s van Maurice Ravel en Dimitri Sjostakovitsj.

Reserveer online


5 juni 2022
Viva!Opera (11u & 15u)

Op zondag 5 juni staat een dubbel concert gepland van VIVA!opera, om tegemoet te komen aan de grote vraag. VIVA!opera vormt traditioneel de climax van het concertseizoen. Dit keer wordt sopraan Emma Posman gekoppeld aan tenor Denzil Delaere en bas Tijl Faveyts , begeleid door Veronika Iltchenko op piano. Samen brengen ze onvergetelijke pareltjes uit de rijke operageschiedenis. Meeslepend en begeesterend.

Reserveer online


Klassiek in de Abdij
De eerste zondag van de maand (uitgezonderd op 9 januari) om 11u
Dielegemabdij, Tiebackxstraat 14
Tickets: 10 € (5 € studenten & 65+)
Abonnement 10 concerten: 90 € (45 € studenten & 65+)
Tijdens het concert is er kinderopvang voorzien
Reserveer online of via culture@jette.irisnet.be of 02.423.12.65