U bent hier: Home / Tot uw dienst / Mobiliteit / Project Tram 9 / Ondergrondse parking

Ondergrondse parking

De ondergrondse parking kadert binnen de aanleg van de nieuwe tramlijn 9, die het noorden van Jette met Simonis zal verbinden, langs het Spiegelplein.

Deze parking zal 199 plaatsen tellen, verdeeld over 6 halve niveaus (split-level). Enerzijds zal deze parking ervoor zorgen dat er voldoende parkeerplaatsen zijn in het commerciële centrum dat het Koningin Astrid- plein is. Dit zal een extra troef vormen voor de handelszaken op en rond het plein. Anderzijds kan het plein door de ondergrondse parking volledig autovrij gemaakt worden. Hierdoor zal de Spiegel omgetoverd worden tot een ruim, sfeervol en multifunctioneel plein.

 

Impact beperken

De parking wordt aangelegd volgens de ‘stross’-methode, van boven naar beneden. Hierdoor zullen de werken, na het uitgraven, voornamelijk ondergronds plaatsvinden en kan het Koningin Astridplein reeds vervroegd opengesteld worden in november 2016. Voor de wanden wordt er geopteerd voor ‘soilmix’, dat vandalismeresistent is en gegarandeerde waterdichting biedt. Bovendien zorgt dit voor minder hinder tijdens de uitvoering van de werken.

4 fases

De aanleg van de ondergrondse parking wordt opgedeeld in 4 fases. Naargelang de fase, zal er een impact zijn op het verkeer op de Jetselaan en op het Koningin Astridplein. Het verkeer blijft echter steeds mogelijk, al dan niet in 1 richting, uitgezonderd tijdens de tweede fase, van 11 tot 31 juli. De handelszaken blijven steeds toegankelijk tijdens de volledige duur van de werken en het volledige plein en de omgeving blijven steeds open voor voetgangers. Het einde van de aanleg van de parking is voorzien voor december 2017.

Naast de aanleg van deze ondergrondse parking, zal ook het Koningin Astridplein heraangelegd worden. Deze werken zullen volgens de huidige planning van start gaan in september 2017.

Meer info?