U bent hier: Home / Tot uw dienst / Mobiliteit / Parkeren / Parkeerkaarten

Parkeerkaarten

Vanaf 1 januari 2018 worden de parkeerkaarten en –tarieven aangepast volgens de tarieven vastgelegd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. U bezit nu reeds een bewonerskaart of een abonnement? Geen nood, deze blijven gelden tot hun vervaldatum.

Bewonerskaart

Vanaf 1 januari zal een eerste bewonerskaart 28 € per jaar kosten. Een tweede bewonerskaart zal 150 € per jaar kosten. Een derde bewonerskaart is niet meer mogelijk. Voor voertuigen van meer dan 4,90 meter wordt er een toeslag gerekend van 120 €.

Bezoekerskaart

Een bezoekerskaartkost 2,5 € per halve dag en moet aangekocht worden door de Jettenaren die de kaart kunnen bezorgen aan hun bezoekers (max. 100/jaar). Heeft u nog oude bezoekerskaarten, dan kan u die nog gebruiken tot 31.12.2019.

Bedrijven en zelfstandigen

Het abonnement verdwijnt. In de plaats komen de parkeerkaarten ‘bedrijven en zelfstandigen’, met een progressieve kostprijs:

  • 200 € per jaar per kaart voor de eerste vijf kaarten
  • 300 € per jaar per kaart voor de zesde tot de twintigste kaart
  • 600 € per jaar per kaart voor de eenentwintigste tot de dertigste kaart
  • 800 € per jaar per bijkomende kaart
  • Voor voertuigen van meer dan 4,90 meter wordt er een toeslag gerekend van 120€

Er zijn eveneens specifieke parkeerkaarten voor onderwijsinstellingen, medische beroepen, politie, autodeelwagens of de politie.

parking.brussels

Het parkeerbeheer is toegekend aan parking.brussels. De aflevering van parkeerkaarten en het indienen van klachten tegen parkeerretributies gebeurt vanaf 1 januari 2018 bij parking.brussels Léon Theodorstraat 25 en niet langer bij het gemeentebestuur.

parking.brussels
Léon Theodorstraat 25
0800.35.678
parking.brussels