U bent hier: Home / Tot uw dienst / Openbare reinheid / Uw afval / Witte, gele, blauwe en groene zakken

Witte, gele, blauwe en groene zakken

Huisvuil, papier, karton, verpakkingen, tuinafval,... Elk type afval heeft zijn specifieke gekleurde zak.

Verschillende gekleurde vuilniszakkenIn Jette komen de vrachtwagens van Net Brussel twee maal per week langs om de vuilniszakken op te halen. De ophaaldagen en -momenten zijn verschillend van wijk tot wijk.

Download hier uw ophaalkalender van Net Brussel.

Klik hier om te weten wat in de gele en blauwe zak hoort.

Oranje zakken: op vrijwillige basis

De oranje zakken worden elke week samen met de groene zakken opgehaald. Ze zijn bedoeld voor het soort afval dat ook dan gecomposteerd worden. Het gebruik ervan is volledig op vrijwillige basis. U beslist dus zelf of u de zakken al dan niet gebruikt en u bent niet verplicht ze wekelijks buiten te zetten.

De Jetse gezinnen kunnen een container om hun oranje zak in te plaatsen bekomen in het gewestelijk containerpark, Rupelstraat in 1000 Brussel. Het containerpark is open op zondag en maandag van 14.30u tot 20u, op dinsdag en woensdag van 9u tot 20u en van donderdag tot zaterdag van 9u tot 16u.

App als geheugensteuntje

Kan u maar moeilijk onthouden welke zak u wanneer buiten moet plaatsen? Een gratis app voor androïds toont u welke kleur u op welke dag buiten kan plaatsen.

Download hier de App blauw of geel

Dienst Beplantingen

Jetse particulieren kunnen hun groenafval ook bij de gemeentelijke dienst Beplantingen (Laarbeeklaan 120) kwijt. U kan er terecht met takken (tot maximum 7 cm) en ander groenafval of klein chemisch afval. Dit kan het hele jaar door, op dinsdag, donderdag en zaterdag van 9u tot 12u. U ontvangt een kaart met een barcode, die de gebruiker identificeert, het volume evalueert en de eventuele kost berekent.

Tarief Jetse particulieren: 2m³ gratis per jaar, 14 €/m³ vanaf de derde m³.

Tarief niet-Jetse particulieren: 19 €/m³.