U bent hier: Home / Tot uw dienst / Openbare ruimte / Lopende werven

Lopende werven

De straten en voetpaden maken een belangrijk deel uit van uw leefomgeving. De gemeente voert op het vlak van openbare werken een proactieve politiek. Dit betekent dat de straten een mooie asfaltlaag krijgen aangemeten en de voetpaden waar nodig vernieuwd worden, dit alles in samenspraak met de nutsvoorzieningsbedrijven.

J. Lahayestraat

Heraanleg wijk

Met het oog op meer comfort en veiligheid voor de buurtbewoners, startten de MIVB, Sibelga, Vivaqua en de gemeente in juni met de renovatie van de J. Lahayestraat, tussen de de Smet de Naeyerlaan en de Prudent Bolslaan. Onder meer de vernieuwing van de riolering en de tramsporen en de heraanleg van de weg, staan op het programma.

  • Sinds augustus 2019 is de straat volledig afgesloten
  • Het plaatselijk verkeer blijft mogelijke in functie van de voortgang van de werken
  • De parking van Lojega blijft zonder onderbreking toegankelijk
  • Trams 62 en 93 rijden niet langer door de straat, en dat tot mei 2020. Beide lijnen zullen beperkt worden tot de halte Bockstael.
  • De reizigers van en naar Stadion kunnen blijven rekenen op tram 51.
  • Tussen de haltes Bockstael en Brugmann Ziekenhuis rijdt een T-bus.

Meer info over deze werken: www.mivb.be - 0800.21.640 - anne-marie.eelen@stib.brussels
 

Heymbosch- en J. De Heynlaan

Werken nutsmaatschappijen

Sibelga en Vivaqua zijn bezig met de versterking van hun infrastructuur in de Heymboschlaan (tussen de Van Engelandlaan en het Tuinwijkplein) en de J. De Heynlaan (tussen het Tuinwijkplein en de M. Van Rolleghemstraat). Naargelang de evolutie van de werken zal er een parkeerverbod gelden. Voetgangers-, fiets- en autoverkeer blijven mogelijk.


E. Toussaint- en G. Biernauxstraat

Werken nutsmaatschappijen

Sibelga en Vivaqua werken in maart en april aan de versterking van hun infrastructuur in de E. Toussaintstraat (tussen de Priester Paul Le Rouxstrat en  de A. Baeckstraat) en de G. Biernauxstraat. Deze werken zullen in fasen verlopen en in functie van de vordering ervan, zullen de betrokken straten afgesloten zijn voor het autoverkeer en zaler een parkeerverbod gelden.

P. Timmermanstraat

Heraanleg

De gemeente is bezig met de heraanleg van de straat. De werken verlopen in verschillende fasen. In functie van de vordering van de werken, zal er een parkeerverbod gelden. Voor auto’s wordt een omleiding voorzien. De straat blijft wel bereikbaar voor voetgangers.
 

Léopold I-straat

Heraanleg

Sibelga is bezegg met werken voor de versteviging van zijn infrastructuur in de Leopold I-straat (tussen de L. Theodorstraat en de de Smet de Naeyerlaan). Behoudens een parkeerverbod, zal het verkeer geen hinder ondervinden van de werken.
 

Tram 9

Dikke Beuklaan

Meer info over deze werken: www.tram9.brussels - www.mivb.be - 0800.94.001 (van 9u tot 12u)

Compensatievergoeding

De inkomenscompensatievergoeding is een federale vergoeding die wordt toegekend aan zelfstandigen die het slachtoffer zijn van hinder ten gevolge van werken op het openbare domein. Voor meer informatie over deze vergoeding en de stappen die u moet ondernemen om een steunaanvraag in te dienen, kan u terecht op de website van Brussel Economie en Werkgelegenheid.

Afvalophaling

Door bepaalde werven kunnen de vrachtwagens van Net Brussel sommige straten moeilijk of niet bereiken voor de ophaling van de vuilniszakken. Indien dit het geval is voor uw straat, moet u uw vuilniszakken deponeren op de hoek van de straat, tijdens dezelfde uren als gewoonlijk, tijdens de duur van de werken. Voor meer informatie kan u contact opnemen met Net Brussel op 0800.971.81.

Parkeerkaart ‘werken’

Bewoners van die geen toegang hebben tot hun garage gedurende werven en niet over een bewonerskaart beschikken, kunnen een parkeerkaart ‘werken’ aanvragen. Met deze kaart kunnen ze gedurende de werken parkeren in hun sector. Meer info: Parking.brussels - 0800.35.678.

Handicap en beperkte mobiliteit

Mocht u tijdens deze werken problemen ondervinden om uw woning te bereiken, neem dan contact op met de dienst Stadsaanleg op het nummer 02.423.13.93.