U bent hier: Home / Tot uw dienst / Sociaal / Gemeentelijke subsidies

Gemeentelijke subsidies

De gemeente kan subsidies toekennen aan verenigingen, natuurlijke of rechtspersonen die zich inzetten voor de bevolking met een sociaal doel. Dit kan gaan over culturele initiatieven, maar ook sportieve, socio-economische, animatie,... Om een aanvraag voor een subsidie in te dienen, moet u rekening houden met de hieronder vermelde richtlijnen.

Als onderdeel van het sociale actieplan van de gemeente Jette, blijft het College van Burgemeester en Schepenen haar beleid van versterkte samenwerking voortzetten met de Jetse verenigingen die actief zijn in de sociale sector.

Structurele of projectsubsidie

De subsidies die de gemeente toekent aan vereniginigen kunnen van structurele (formulier A) aard zijn, of ter ondersteuning van een project (formulier B). De uitvoeringsperiode voor structurele subsidies (formulier A) loopt van 01/01/2021 tot 31/12/2021. Voor projectsubsidies (formulier B) loopt de uitvoeringsperiode van 01/01/2021 tot 31/12/2021 of van 01/07/2021 tot 30/06/2022, afhankelijk van de projectbehoeften.

Een vereniging kan een formulier A en/of meerdere formulieren B indienen als verschillende projecten worden overwogen (1 project per formulier). In dit geval moet een voorrangsvolgorde van de projecten opgegeven worden.

Reglement

Download hier het reglement over de gemeentelijke subsidies.

Formulieren

Download hieronder de aanvraagformulieren:

Procedure

Vul het juiste document in, bewaar het op uw computer en stuur het voor 31 januari 2021 per e-mail naar vdelsemme@jette.irisnet.be (als u niet meteen een ontvangstbewijs ontvangt, neem dan telefonisch contact op via 02.422.31.28) of per post naar Valérie Delsemme - Dienst Sociaal leven & Burgerschap - Wemmelsesteenweg 100 te 1090 Jette.