U bent hier: Home

Nieuws uit onze gemeente

Oproep tot de bewoners: opvang van Oekraïense vluchtelingen

Oproep tot de bewoners: opvang van Oekraïense vluchtelingen

België steunt de Oekraïners die de oorlog in hun land ontvluchten. Huisvesting voor deze vluchtelingen maakt deel uit van deze steun. De federale overheid vraagt aan de gemeenten om een overzicht van de crisishuisvesting op hun grondgebied, zowel publiek als privé.

Oproep tot de bewoners: opvang van Oekraïense vluchtelingen - Lees verder...

Info voor de Oekraïners in België

Info voor de Oekraïners in België

Sinds het begin van het Russisch offensief in Oekraïne worden er veel vragen gesteld over de situatie van de Oekraïners die wettelijk in België verblijven of er net aangekomen zijn. De Dienst Vreemdelingenzaken laat weten dat ze "de verblijfsaanvragen van deze personen met welwillendheid zullen onderzoeken." De Oekraïners die zich in België bevinden, moeten zich dus geen zorgen maken indien hun machtiging tot verblijf in de loop van de komende weken eindigt.

Info voor de Oekraïners in België - Lees verder...

Fotowedstrijd 'De natuur in het geniep'

Fotowedstrijd 'De natuur in het geniep'

De fotowedstrijd ‘De natuur in het ge­niep’ is een organisatie van de ge­meente Jette en draait rond de natuur in de stad. Zin om mee te doen? Open dan je ogen en trek erop uit op zoek naar vegetatie op onverwachte of on­gewone plekken in Jette.

Fotowedstrijd 'De natuur in het geniep' - Lees verder...

Enquête politiezone Brussel-West

Enquête politiezone Brussel-West

In het kader van een studie over de invloed van de technologie en de veiligheid met betrekking tot de relatie tussen politie en burger, nodigt onze politiezone u uit om deel te nemen aan een korte online-enquête.

Enquête politiezone Brussel-West - Lees verder...

Virtuele schoolbezoeken in Jette

Virtuele schoolbezoeken in Jette

Wie thuis een ukje heeft rondlopen dat geboren is in 2020, kan zich in maart 2022 aanmelden voor een Nederlandstalige school voor hem of haar. Bepaal vooraf wel welke scholen jouw voorkeur wegdragen. Een ‘virtueel schoolbezoek’ kan je hierbij op weg helpen…

Virtuele schoolbezoeken in Jette - Lees verder...

Mozaïeken brengen kleur in Jette

Mozaïeken brengen kleur in Jette

Zowat 10 jaar geleden, maakten de eerste mozaïeken hun intrede in de Jetse straten. Ze gaven meteen een kleurrijke toets aan ons straatbeeld. De projecten waarbij bewoners, vzw's en andere organisaties de handen in mekaar sloegen, vormden enerzijds een artistiek project en anderzijds een sociaal project waarbij de ontmoeting centraal stond.

Mozaïeken brengen kleur in Jette - Lees verder...

Jetse Helden

Jetse Helden

Jette telt heel wat helden. Deze personen zetten zich stuk voor stuk onbaatzuchtig in voor de samenleving en de medemens. Hun dagelijkse inzet maakt een wezenlijk verschil op cultureel vlak, sociaal, leefmilieu, gezondheid, solidariteit,… Kortom, ze maken van Jette een (nog) aangenamere plek om te leven.

Jetse Helden - Lees verder...

'Jettenaren van de wereld'

'Jettenaren van de wereld'

De serie ‘Jettenaren van de wereld’, die u elke maand terugvindt in Jette Info, viert haar derde verjaardag! Van de 178 nationaliteiten die onze gemeente telt, passeerden al 24 de revue. Nog 154 te gaan dus! En welke personen en landen de volgende maanden aan bod komen, kan u als lezer mee bepalen.

'Jettenaren van de wereld' - Lees verder...

Helden van Jette

Helden van Jette

Naar aanleiding van het nummer 300 van Jette Info plaatsten we 9 helden van Jette in de kijker die zich, vaak belangeloos, inzetten voor hun medebewoners. Hun menslievendheid en motivatie maakt een wezenlijk verschil op het vlak van cultuur, samenleving, leefmilieu, gezondheid,… We zetten de reeks verder op de website waar we elke maand een nieuwe held voorstellen.

Helden van Jette - Lees verder...

Woonwijken ‘Florair’ en ‘De Heyn’ krijgen extra parkeerplaatsen in Laken

Woonwijken ‘Florair’ en ‘De Heyn’ krijgen extra parkeerplaatsen in Laken

Goed nieuws voor de bewoners van de woonwijken Florair en De Heyn. Sinds 1 december 2021 is hun bewonerskaart namelijk ook geldig in Laken, met name in de straten die zich over het grondgebied van de gemeente Jette en de Stad Brussel uitstrekken.

Woonwijken ‘Florair’ en ‘De Heyn’ krijgen extra parkeerplaatsen in Laken - Lees verder...

Helden van Jette

Helden van Jette

Vorige maand, naar aanleiding van het nummer 300 van Jette Info, plaatsten we 9 helden van Jette in de kijker die zich, vaak belangeloos, inzetten voor hun medebewoners. Hun menslievendheid en motivatie maakt een wezenlijk verschil op cultureel vlak, sociaal, leefmilieu, gezondheid,… We zetten de reeks verder op de website waar we elke maand een nieuwe held voorstellen.

Helden van Jette - Lees verder...