U bent hier: Home

Nieuws uit onze gemeente

Reinheidscampagne: 11 affiches om Stop te zeggen!

Reinheidscampagne: 11 affiches om Stop te zeggen!

Weg met ongepast gedrag! Dat is de belangrijkste boodschap van de nieuwe Jetse reinheidscampagne, bestaande uit 11 affiches. Aan de hand van duidelijke beelden en eenvoudige boodschappen roept de gemeente alle Jettenaren op om zorg te dragen voor de openbare ruimte en herinnert ze er meteen aan dat eventuele overtredingen niet onbestraft zullen blijven.

Reinheidscampagne: 11 affiches om Stop te zeggen! - Lees verder...

Cinema Fonkel*, thuis in je zetel

Cinema Fonkel*, thuis in je zetel

In de krokusvakantie strijkt naar goede gewoonte het kinderfilmfestival Cinema Fonkel* op verschillende plaatsen neer in Jette. Maar… dit jaar is dat een tikkeltje anders: Cinema Fonkel* nestelt zich knus naast jou, thuis in de zetel.

Cinema Fonkel*, thuis in je zetel - Lees verder...

Altijd zichtbaar op de weg!

Altijd zichtbaar op de weg!

Dubbel of te dicht bij het zebrapad geparkeerde auto’s, vrachtwagens, bussen, trams, reclameborden, bomen, werven en zovele andere elementen kunnen het zicht op de weg en op mogelijk gevaar verhinderen: een overstekende voetganger of fietser, een voorbijstekende auto, een kind dat achter een bal loopt… Zo gebeuren heel wat ongevallen. Daarom is het essentieel om in alle omstandigheden te zien en gezien te worden en op gevaar te anticiperen!

Altijd zichtbaar op de weg! - Lees verder...

Fotowedstrijd 'Jette verlicht': de laureaten

Fotowedstrijd 'Jette verlicht': de laureaten

Heel wat Jettenaren en Jetse handelszaken droegen hun steentje bij om van begin december tot een stuk in januari letterlijk wat licht in de duisternis te brengen. De jury van de fotowedstrijd ‘Jette verlicht’ had het knap lastig om tot een verdict te komen.

Fotowedstrijd 'Jette verlicht': de laureaten - Lees verder...

Een school kiezen voor je kind? De virtuele schoolbezoeken kunnen je helpen

Een school kiezen voor je kind? De virtuele schoolbezoeken kunnen je helpen

Welke school is het beste voor mijn kind? Wanneer moet ik aanmelden en inschrijven? Eenvoudig is het niet. Belangrijk is het wel. Want kinderen leren veel op de kleuterschool. Voor kinderen die geboren zijn in 2019 kan je best nu al uitkijken naar een plekje.

Een school kiezen voor je kind? De virtuele schoolbezoeken kunnen je helpen - Lees verder...

Jette breidt zones betalend parkeren uit

Jette breidt zones betalend parkeren uit

Vanaf februari krijgt Jette een uitbreiding van de groene zones betalend parkeren in de wijde omgeving van het Brugmannziekenhuis, de de Smet de Naeyerlaan en de Spiegelwijk. De directe omgeving van de parkeergarage Spiegel wordt een grijze - en dus duurdere - zone. In de ondergrondse parking zelf wordt langer parkeren wel interessanter aangezien de tarieven er dalen.

Jette breidt zones betalend parkeren uit - Lees verder...

Bevoegde opzichters gezocht

Bevoegde opzichters gezocht

De gemeentelijke dienst Stadspreventie is op zoek naar Bevoegde opzichters om de veiligheid te garanderen van de kinderen op de oversteekplaatsen aan de scholen.

Bevoegde opzichters gezocht - Lees verder...

Pamperbank voor minderbedeelde gezinnen

Pamperbank voor minderbedeelde gezinnen

Voor veel minderbedeelde gezinnen met kinderen vertegenwoordigen pampers een serieuze kost. Veel ouders zitten nochtans met een overschot aan te klein geworden pampers. Gelukkig kan je deze ongebruikte exemplaren voortaan binnenbrengen in de pamperbank. Ze worden nadien verdeeld onder de betrokken gezinnen.

Pamperbank voor minderbedeelde gezinnen - Lees verder...

Uitbating van de cafetaria van het tennischalet

Uitbating van de cafetaria van het tennischalet

De gemeente Jette lanceert een oproep voor kandidaten voor de uitbating van de cafetaria van de tennischalet in het Jeugdpark. Deze aangename cafetaria wacht op een dynamische en betrouwbare concessiehouder die er een gezellige sfeer kan creëren voor de sporters en de overige klanten.

Uitbating van de cafetaria van het tennischalet - Lees verder...

Hoop in bange dagen

Hoop in bange dagen

De coronacrisis die we beleven – intussen reeds zowat 10 maanden – vormt een van de grootste uitdagingen van de laatste decennia. Op vlak van volksgezondheid natuurlijk, maar ook op sociaal vlak, op economisch vlak, op organisatorisch vlak,… Maar ook voor elk van ons persoonlijk vormt deze crisis een zware uitdaging.

Hoop in bange dagen - Lees verder...

Laat ons (lokaal) solidair zijn

Laat ons (lokaal) solidair zijn

Als de coronacrisis ons iets geleerd heeft, dan is het wel dat we solidair moeten zijn met mekaar en dat de vele solidariteitsorganisaties een fundamentele rol spelen in onze samenleving. Nu de eindejaarsperiode eraan komt, is het de ideale gelegenheid om hen te steunen met een gift.

Laat ons (lokaal) solidair zijn - Lees verder...

Brussels Gewest wordt zone 30

Brussels Gewest wordt zone 30

In Jette zijn alle gemeentewegen het al, en nu maakt het hele Brusselse grondgebied zich klaar om zone 30 te worden. Vanaf 1 januari 2021 wordt de maximumsnelheid van 30 km/u de algemene regel in alle straten van de hoofdstad. Dat wordt een grote aanpassing voor alle bewoners, bedrijven, pendelaars en bezoekers van het Brussels gewest, maar opent de weg voor een autoluwe stad.

Brussels Gewest wordt zone 30 - Lees verder...