U bent hier: Home / Tot uw dienst / Mobiliteit / Met de wagen

Met de wagen

Parkeren

Het parkeerprobleem vormt een belangrijk aspect binnen de mobiliteitsproblematiek. Samen met de ontwikkeling van alternatieve transportmiddelen is het parkeerreglement, naast een heel belangrijk aspect van de mobiliteit, het meest efficiënte instrument om gemotoriseerde verplaatsingen te regelen.

Parkeren - Lees verder...

Autodelen

Ontdek de voordelen van autodelen met deelsystemen met een standplaats of vrijevlootsystemen. Collecto en Taxistop zijn andere alternatieven voor een eigen auto.

Autodelen

U hebt een wagen nodig, maar u ziet op tegen alles wat daarbij komt kijken? Verplaats u op een andere manier en ontdek autodelen! Bij autodelen staat een volledig wagen park ter beschikking van een groot aantal personen. U gebruikt uw wagen wanneer en zolang u hem nodig hebt.

Grosso modo zijn de autodeelinitiatieven onder te brengen in 3 categorieën: de aanbieders die werken met vaste standplaatsen, de vertegenwoordigers van het zogenaamde vrijevlootsysteem en ten slotte de spelers die werken met auto’s van particulieren.


Collecto

Collecto is een collectieve taxidienst die 7 dagen op 7, van 23u tot 6u 's morgens, op het hele grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijke Gewest. Collecto biedt momenteel meer dan 200 startpunten, gesitueerd vlakbij haltes van de MIVB.

Meer informatie over Collecto vindt u op de website van Brussel Mobiliteit.Taxistop

De autodelendienst Taxistop helpt u iemand zoeken waarmee u kan autodelen voor uw verplaatsingen van en naar het werk. Dit systeem haalt niet alleen uw verplaatsingskosten, maar ook het aantal auto's op de wegen naar beneden.
Taxistop heeft ook een dienst voor verplaatsingen naar de luchthaven (airportstop) en reisverplaatsingen (eurostop).

Meer details vindt u op de website van Taxistop.