U bent hier: Home / Vrije tijd / Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Heb je wat tijd vrij en ben je sociaal geëngageerd? Misschien is vrijwilligerswerk wel iets voor jou. Deze rubriek bevat oproepen van organisaties die een beroep doen op vrijwilligers om hun missie te vervullen.

Opvangcentrum voor asielzoekers van het Rode Kruis van Jette

Het Opvangcentrum voor asielzoekers van het Rode Kruis van Jette zoekt zowel Nederlandstalige als Franstalige vrijwilligers voor huiswerkhulp. Heb je wat tijd vrij en zin om uw solidariteit te delen met niet-begeleide minderjarigen van de huiswerkhulp van het Opvangcentrum? De meisjes van 15 tot 17 jaar kunnen je hulp goed gebruiken, van maandag tot donderdag, van 19.30u tot 21u.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met de verantwoordelijken: 02.474.08.18 – Qemal Domi – qemal.domi@croix-rouge.be ou Fatima Haouas – fatima.haouas@croix-rouge.be

 

Word vrijwilliger bij Oxfam-Solidariteit

Zin om mee te werken aan een rechtvaardiger en eerlijker wereld? Word dan vrijwilliger bij Oxfam om de tweedehandswinkels te bemannen en bij te dragen aan de financiering van projecten overal ter wereld. Dat kan gaan van de kassa beheren of de administratie doen, tot artikelen sorteren en etiketteren of de klanten verder helpen. De ploeg van Oxfam Shop Belgica is op zoek naar vrijwilligers.

Meer info: www.oxfamsol.be

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met de coördinatrice tweedehands Brussel:
Birgit Vanhoutte - bva@oxfamsol.be - 02.413.00.55 of 0473.51.26.88

 

Awel, ik wil... vrijwilliger worden bij Awel!

"Luister jij ook naar mijn verhaal?"... Met deze oproep nodigt Awel volwassenen (vanaf 18 jaar) uit om vrijwilliger te worden. Awel luistert jaarlijks naar meer dan 27.000 oproepen van kinderen en jongeren die worstelen met allerhande vragen. En daarbij kunnen ze nog heel wat hulp gebruiken.

Als vrijwilliger bij Awel luister je naar de vragen en verhalen van kinderen en jongeren, denk en voel je met ze mee. Zo maak je het verschil voor die ene jongere of dat kleine meisje. Je kiest zelf langs welke weg je dat wil doen: telefoon, e-mail, chat of forum.  

Wil je nog meer? Awel, schrijf je dan in! Surf naar www.awel.be/word-vrijwilliger of geef een seintje via info@awel.be of 02.534.37.43.