U bent hier: Home / Tot uw dienst / Mobiliteit / Met de wagen / Autodelen

Autodelen

Ontdek de voordelen van autodelen met de systemen Cambio, Ubeeqo, Zipcar en DriveNow. Collecto en Taxistop zijn andere alternatieven voor een eigen auto.

Autodelen

U hebt een wagen nodig, maar u ziet op tegen alles wat daarbij komt kijken? Verplaats u op een andere manier en ontdek autodelen! Bij autodelen staat een volledig wagen park ter beschikking van een groot aantal personen. U gebruikt uw wagen wanneer en zolang u hem nodig hebt.

Grosso modo zijn de autodeelinitiatieven onder te brengen in 3 categorieën: de aanbieders die werken met vaste standplaatsen (Cambio en Ubeeqo), de vertegenwoordigers van het zogenaamde free floating-systeem (Zipcar en DriveNow) en ten slotte de spelers die werken met auto’s van particulieren.

Cambio en Ubeeqo werken met een eigen vloot waarbij je de auto afhaalt en terugbrengt op dezelfde standplaats. Ze tellen respectievelijk 10 en 3 stations in Jette, goed voor zo’n 30 auto’s. DriveNow en Zipcar hanteren het free floating-systeem, waarbij je via een app een auto reserveert in een bepaalde zone en die na gebruik achterlaat waar je wil, maar binnen diezelfde zone. Op de respectieve websites van deze autodeelplatformen (www.zipcar.be en www.drivenow.be) is te zien in welke zones op het Jetse grondgebied ze actief zijn.

Collecto

Collecto is een collectieve taxidienst die 7 dagen op 7, van 23u tot 6u 's morgens, op het hele grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijke Gewest. Collecto biedt momenteel meer dan 200 startpunten, gesitueerd vlakbij haltes van de MIVB.

Meer informatie over Collecto vindt u op de website van Brussel Mobiliteit.Taxistop

De autodelendienst Taxistop helpt u iemand zoeken waarmee u kan autodelen voor uw verplaatsingen van en naar het werk. Dit systeem haalt niet alleen uw verplaatsingskosten, maar ook het aantal auto's op de wegen naar beneden.
Taxistop heeft ook een dienst voor verplaatsingen naar de luchthaven (airportstop) en reisverplaatsingen (eurostop).

Meer details vindt u op de website van Taxistop.