U bent hier: Home / Tot uw dienst / Openbare ruimte / Lopende werven

Lopende werven

De straten en voetpaden maken een belangrijk deel uit van uw leefomgeving. De gemeente voert op het vlak van openbare werken een proactieve politiek. Dit betekent dat de straten een mooie asfaltlaag krijgen aangemeten en de voetpaden waar nodig vernieuwd worden, dit alles in samenspraak met de nutsvoorzieningsbedrijven.

F. Pirestraat en De Keersmaekerstraat

Heraanleg van de weg

Momenteel is de gemeente bezig met de heraanleg van de F. Pirestraat en de De Keersmaekerstraat. In functie van de planning van de werken zal het autoverkeer en parkeren er verboden zijn. Voor voetgangers blijven de straten bereikbaar. Het einde is voorzien voor eind december 2018.

J. De Heynlaan, V. Vandermaelenlaan, M. van Rollegemstraat

Sibelga-netwerk

Sibelga gaat in de J. De Heynlaan, de V. Vandermaelenlaan, alsook in de M. van Rollegemstraat verder met de werken voor de vernieuwing van zijn netwerk. In functie van de planning van de werken zullen bepaalde omleidingen en parkeerverboden gelden. Het einde van de werken is voorzien voor eind november 2018.

Tram 9

Brusselaarsplein en Jetselaan

Meer info over deze werken: www.tram9.brussels - ombudsmantram9@gmail.com - 0497.58.22.57 - www.mivb.be - 0800.94.001 (van 9u tot 12u)

Compensatievergoeding

De inkomenscompensatievergoeding is een federale vergoeding die wordt toegekend aan zelfstandigen die het slachtoffer zijn van hinder ten gevolge van werken op
het openbare domein. Voor meer informatie over deze vergoeding en de stappen die u moet ondernemen om een steunaanvraag in te dienen, kan u terecht op de website van Brussel Economie en Werkgelegenheid.

Afvalophaling

Door bepaalde werven kunnen de vrachtwagens van Net Brussel sommige straten moeilijk of niet bereiken voor de ophaling van de vuilniszakken. Indien dit het geval is voor uw straat, moet u uw vuilniszakken deponeren op de hoek van de straat, tijdens dezelfde uren als gewoonlijk, tijdens de duur van de werken. Voor meer informatie kan u contact opnemen met Net Brussel op 0800.971.81.