U bent hier: Home / Vrije tijd / Senioren / De activiteiten voor de senioren

De activiteiten voor de senioren

In mei is het voor de Jetse senioren uitkijken naar de uitstap naar de Koninklijke serres. En twee maanden later staat Pairi Daiza op het programma...

9 mei 2018

Koninklijke serres

De plantencollecties van de Koninklijke serres zijn een ware streling voor de zintuigen. Ze zijn te danken aan het prestigieuze bewind van Leopold II en de creativiteit van architect Balat en zijn ondergebracht in een lichtrijke omgeving van glas en staal. Een prachtige combinatie van natuur en architectuur. We betreden het Domein via het Erehek. Het parcours omvat de Serres, het atelier van Koningin Elisabeth en een deel buiten de serres met zicht op het park van het Kasteel.
 

Bezoek Koninklijke serres
Woensdag 9 mei – vertrek om 9u op het Kardinaal Mercierplein met de gemeentelijke bus, terug om 13u
Prijs: 3 €
Inschrijvingen: bij dienst Senioren - 02.423.12.67 - cademeyer@jette.irisnet.be


4 juli 2018

Uitstap Pairi Daiza, met de kleinkinderen

Het dierenpark Pairi Daiza is door de jaren heen uitgegroeid van een vogelpark tot een volwaardige dierentuin. Pairi Daiza is gevestigd op de site van de voormalige Abdij van Cambron. De vele ruïnes in het park herinneren hieraan. De trekpleisters van Pairi Daiza zijn onder meer de "Droom van Han Wu Di", de grootste Chinese tuin van Europa, het Roofvogeldorp of het groot Indonesisch gebied. Het meeste volk lokken echter de twee Chinese reuzenpanda's, Hao Hao en Xing Hui. Ook de kleinkinderen zijn welkom op deze uitstap.

Uitstap Pairi Daiza
Woensdag 4 juli – vertrek om 8.30u op het Kardinaal Mercierplein
Prijs: 38 € van 3 tot 11j, 43 € van 12 tot 59j, 41 € vanaf 60+ (inbegrepen: ingang, vervoer en rondrit met stoomtrein in het park)
Inschrijvingen: bij dienst Senioren - 02.423.12.67 - cademeyer@jette.irisnet.be