U bent hier: Home / Vrije tijd / Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Heb je wat tijd vrij en ben je sociaal geëngageerd? Misschien is vrijwilligerswerk wel iets voor jou. Deze rubriek bevat oproepen van organisaties die een beroep doen op vrijwilligers om hun missie te vervullen.

Het BuurtPensioen

Het BuurtPensioen zoekt vrijwilligers voor zijn burenhulpnetwerk in Jette. Kan jij nu en dan een halfuurtje vrij maken om een van je buren te helpen?

  • Wil jij wel eens een lift geven aan een buur?
  • Een extra brood meebrengen?
  • Heb je een halfuurtje per week voor een praatje?
  • Wil je bij iemand langsgaan om te zien of alles oké is?

Neem dan contact op met Het BuurtPensioen!

Het BuurtPensioen  - Antenne Jette Centrum VIVA!
Léon Theodorstraat 197, 1090 Jette - 0470.76.29.73 - www.buurtpensioen.be
Permanentie elke maandag, van 10.30u tot 12.30u

 

Opvangcentrum voor asielzoekers van het Rode Kruis van Jette

Het Opvangcentrum voor asielzoekers van het Rode Kruis van Jette zoekt zowel Nederlandstalige als Franstalige vrijwilligers voor huiswerkhulp. Heb je wat tijd vrij en zin om uw solidariteit te delen met niet-begeleide minderjarigen van de huiswerkhulp van het Opvangcentrum? De meisjes van 15 tot 17 jaar kunnen je hulp goed gebruiken, van maandag tot donderdag, van 19.30u tot 21u.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met de verantwoordelijken: 02.474.08.18 – Qemal Domi – qemal.domi@croix-rouge.be ou Fatima Haouas – fatima.haouas@croix-rouge.be

 

Word vrijwilliger bij Oxfam-Solidariteit

Zin om mee te werken aan een rechtvaardiger en eerlijker wereld? Word dan vrijwilliger bij Oxfam om de tweedehandswinkels te bemannen en bij te dragen aan de financiering van projecten overal ter wereld. Dat kan gaan van de kassa beheren of de administratie doen, tot artikelen sorteren en etiketteren of de klanten verder helpen. De ploeg van Oxfam Shop Belgica is op zoek naar vrijwilligers.

Meer info: www.oxfamsol.be

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met de coördinatrice tweedehands Brussel:
Birgit Vanhoutte - bva@oxfamsol.be - 02.413.00.55 of 0473.51.26.88

 

Awel, ik wil... vrijwilliger worden bij Awel!

"Luister jij ook naar mijn verhaal?"... Met deze oproep nodigt Awel volwassenen (vanaf 18 jaar) uit om vrijwilliger te worden. Awel luistert jaarlijks naar meer dan 27.000 oproepen van kinderen en jongeren die worstelen met allerhande vragen. En daarbij kunnen ze nog heel wat hulp gebruiken.

Als vrijwilliger bij Awel luister je naar de vragen en verhalen van kinderen en jongeren, denk en voel je met ze mee. Zo maak je het verschil voor die ene jongere of dat kleine meisje. Je kiest zelf langs welke weg je dat wil doen: telefoon, e-mail, chat of forum.  

Wil je nog meer? Awel, schrijf je dan in! Surf naar www.awel.be of geef een seintje via info@awel.be of 02.534.37.43.  

 

Mobitwin zoekt vrijwilligers

Het is niet voor iedereen even evident om zich makkelijk te ver­plaatsen. Sommige mensen kunnen niet zomaar een bezoekje brengen aan familie of vrienden, boodschappen doen, deelnemen aan activiteiten of gewoon bij hun dokter langsgaan. Mobitwin haalt deze mensen uit hun isolement.

Mobitwin is een transport­dienst die vandaag een warme op­roep lanceert aan kandidaat-vrijwilligers die de ploeg van chauffeurs willen versterken. Ben je in het bezit van een wagen en heb je tijd en zin om je nuttig te maken? Neem dan contact op met het Info Viva-contactpunt of bel naar Charlotte Muuls (0471.833.053) of Soufiane Karmaoui (0471.890.883).

Meer info: www.mobitwin.be

 

Gemeente Jette zoekt rijbegeleiders

De gemeente is op zoek naar vrijwilligers die op weekdagen na school (15.10u of 15.30u) of op woensdagnamiddag groepjes kinderen van de school naar de activiteiten van de Jetse academie willen begeleiden.

De trajecten lopen van het Sint-Pieterscol­lege (Leopold-I-straat) naar de Sint-Mi­chielsschool, of van de Heilig-Hartschool naar de academie of naar GC Essegem. Op die manier draag je bij tot de gezondheid van de kinderen en tot een betere levens­kwaliteit in de wijk en bied je kansen aan kinderen om deel te nemen aan de activitei­ten van de Jetse academie. In ruil krijg je een vrijwilligersvergoeding.

Geïnteresseerd? Kom dan op dinsdag 28 juni om 18.30u naar de infovergadering in GC Essegem (Leopold-I-straat 328).

Meer info: bettyeggermont@sint-goedele.brussels – 0490.42.26.62