U bent hier: Home / Actualiteit / Repair Café Jette hervat in CBO

Repair Café Jette hervat in CBO

Goed nieuws! Repair Café Jette hervat, ditmaal in CBO. Elke 4de zondag van de maand kan u er terecht om defecte toestellen en voorwerpen te laten herstellen.

Vrijwillige herstellers nemen uw defect toestel of voorwerp onder handen, elke 4de zondag van de maand, vanaf 14u. Zo helpen ze de overconsumptie tegen te gaan. Herstellen en hergebruiken verlengen niet alleen de levensduur van de toestellen en voorwerpen, maar verkleinen ook de afvalberg, verminderen het gebruik aan grondstoffen en aan energie en beperken de CO2-uitstoot.

Wat kunnen we laten herstellen bij Repair Café?

  • Kledij en textiel, elektrische en huishoudtoestellen, informaticamateriaal (laptop, PC, tablet,...), audio (radio, Hi-Fi, CD-speler,...), lampen,...
  • Breng de accessoires mee: afstandsbediening, lader, kabels, batterijen, gebruiksaanwijzing, CD of DVD om te testen.
  • De organisatoren zullen gevaarlijke voorwerpen weigeren of herstellingen die de dag zelf niet kunnen uitgevoerd worden.
  • Alle toestellen en voorwerpen moeten terug meegenomen worden, zelfs als ze niet hersteld zijn.

Vrije bijdrage

De financiële bijdrage is vrij (er staat een spaarvarken). Met uw bijdrage kunnen de organisatoren klein materiaal kopen voor de herstellingen.

Oproep vrijwilligers

Gezien de vele aanvragen voor herstellingen van elektro, is het Repair Café steeds op zoek naar vrijwilligers. Als je deel wil uitmaken van de ploeg van het Repair Café Jette, kan je contact opnemen met de organisatoren.

Inschrijven verplicht

Inschrijven is verplicht om de wachttijden te beperken. Mail naar afnicolay@jette.irisnet.be. Mondmasker, handen wassen en social distancing is verplicht. 

Meer info: afnicolay@jette.irisnet.be - 02.422.31.02

Repair Café Jette
Elke 4de zondag van de maand, vanaf 14u
26/09, 24/10, 28/11, 23/01, 27/02, 27/03, 24/04, 22/05, 26/06
CBO - Jetsesteenweg 407
Inschrijven verplicht: afnicolay@jette.irisnet.be