U bent hier: Home / Tot uw dienst / Handicap

Handicap

Erkenning handicap, uitkering of parkeerkaart

Personen met een handicap hebben, in sommige gevallen, een specifiek statuut. Ze kunnen eveneens, in sommige gevallen, rekenen op een uitkering of een specifieke parkeerkaart. De dienst Sociaal leven en Burgerschap staat klaar om hen te helpen bij de verschillende administratieve stappen.

Erkenning handicap, uitkering of parkeerkaart - Lees verder...

Aanvraag parkeerplaats voor personen met een handicap

In Jette kan u een parkeerplaats voor personen met een handicap aanvragen in de buurt van uw woning, zelfs als er al een dergelijke parkeerplaats is in uw straat. Hiervoor gelden bepaalde voorwaarden.

Aanvraag parkeerplaats voor personen met een handicap - Lees verder...

Vervoer personen met beperkte mobiliteit

De term 'Persoon met beperkte mobiliteit' (PBM) heeft niet zozeer met een 'handicap' op zich te maken, maar meer met de notie toegankelijkheid en verplaatsing. Daarom horen onder meer zwangere vrouwen, ouderen, leveranciers, enz., thuis in de categorie PBM.

Vervoer personen met beperkte mobiliteit - Lees verder...

Handicap in Jette

In het kader van haar gelijke kansenpolitiek, legt de gemeente Jette de nadruk op de actieve deelname van personen met een handicap aan het sociale, culturele en politieke leven binnen de gemeente.

Handicap in Jette - Lees verder...

Ondersteunende organisaties

In Brussel bestaan verschillende organisaties die personen met een handicap ondersteunen en bijstaan. Hieronder ook hulp in het dagelijkse leven voor personen met een handicap of beperkte mobiliteit.

Ondersteunende organisaties - Lees verder...