U bent hier: Home / Tot uw dienst / Handicap / Handicap in Jette

Handicap in Jette

In het kader van haar gelijke kansenpolitiek, legt de gemeente Jette de nadruk op de actieve deelname van personen met een handicap aan het sociale, culturele en politieke leven binnen de gemeente.
Platform Gelijke kansen

Het Platform Gelijke kansen brengt bewoners, leden van het gemeentebestuur en verenigingen rond de tafel rond 3 thema's: gendergelijkheid, de LGBTQI+-gemeenschap en handicap. Het platform heeft een Actieplan Gelijke kansen uitgewerkt met 46 concrete acties die moeten gerealiseerd worden tussen 2020 en 2024.

Wenst u deel te nemen aan het Plaform en/of bij het realiseren van de acties binnen de verschillende werkgroepen? Neem dan contact op met de coördinatrice op 02.422.31.24.

Label Handycity

Jette ontving het label Handycity voor het eerst in 2006 en dit werd vernieuwd in 2012 en 2018. Het label erkent de inzet en het werk van de gemeente voor de integratie van de personen met een handicap, in verschillende aspecten van het gemeenteleven. 

De verenigingen actief in Jette

Klik hier om de Sociale gids te consulteren, waarin alle sociale organisaties in Jette hernomen zijn.

Gespecialiseerd (Franstalig) onderwijs in Jette

Lager onderwijs: Ecole champ des Tournesols
Onderwijs type 8
Van Bortonnestraat 12
champsdestournesols@jette.brussels

Secundair onderwijs: Ecole Joie de Vivre
Onderwijs type 1 vorm 3
Onderwijs type 2 vorm 2 en 8
JJ Crocqlaan 10
direction@ecolejdv.be
www.ecolejdv.be

Handicontact

U bent als vereniging actief in Jette en wilt een van uw activiteiten toegankelijk maken voor personen met beperkte mobiliteit? U heeft vragen over het Platform Gelijke kansen of over handicap in Jette? Neem dan contact op met het Handicontact van het gemeentebestuur via 02.422.31.24.