U bent hier: Home / Mijn gemeente / Gemeentefinanciën / Dienst Financieel Beheer en Boekhouding

Dienst Financieel Beheer en Boekhouding

De gemeentelijke dienst Financieel Beheer en Boekhouding (Fibebo) zorgt, zoals de naam het zegt, voor de boekhouding en de financiën van de gemeente. De dienst stelt de begroting op, int de gemeentelijke taksen en beheert de gemeentelijke rekeningen.

Om aan de verscheidene opdrachten te voldoen is de dienst ingedeeld in vier cellen.

De cel begroting

De begroting ondergaat soms wijzigingen, maar de bedragen van de inkomsten en uitgaven zijn voorzien in de gewone begroting die beheerd wordt door de cel begroting. Deze cel volgt dus de evolutie van de begroting en voert de eventuele aanpassingen door volgens de vooruitzichten.

Het loket

Het publiek blijft regelmatig aan het loket betalen. De inwoners regelen er de betalingen van kleefzegels bestemd voor administratieve documenten of betalen er hun gemeentebelastingen of retributies. De voltijdse bedienden die aan deze cel verbonden zijn voeren ook de betalingen van de gemeente uit.

De cel uitgaven

Deze cel beheert het grootboek van de uitgaven en stelt de betaalmandaten op.

De cel ontvangsten

De cel ontvangsten staat in voor de inning van de taksen en stelt het taksreglement op. De cel verzendt ook de uittreksels uit de belastingrollen aan de belastingplichtigen en de herinneringen en aanmaningen tot betaling.