U bent hier: Home / Tot uw dienst / Openbare ruimte / Lopende werven

Lopende werven

De straten en voetpaden maken een belangrijk deel uit van uw leefomgeving. De gemeente voert op het vlak van openbare werken een proactieve politiek. Dit betekent dat de straten een mooie asfaltlaag krijgen aangemeten en de voetpaden waar nodig vernieuwd worden, dit alles in samenspraak met de nutsvoorzieningsbedrijven.

J. Lahayestraat

Bekabeling

Sibelga begint binnenkort met bekabelingswerken in de J. Lahayestraat, tussen de grens met Laken en de de Smet de Naeyerlaan. In functie van de planning van de werken zal op bepaalde plaatsen zal een parkeerverbod gelden. 

Clos 't Hof ten Berg

Water, elektriciteit en openbare verlichting

In april gaan Sibelga en Vivaqua verder met de vernieuwing van hun infrastructuur in Clos ‘t Hof ten Berg. Deze werken zullen nog 1 maand in beslag nemen. In functie van de planning van de werken zal het autoverkeeren parkeren er verboden zijn en zal de toegang tot de garages niet mogelijk zijn. Voorvoetgangers blijft de straat bereikbaar.

P. Timmermansstraat

Werken nutsbedrijven en heraanleg

In april start Vivaqua met de vernieuwing van de privéaansluitingen op het waterdistributienet in de Timmermansstraat. Na deze werken volgt een volledige heraanleg van de straat. Het einde van de werken is voorzien voor eind dit jaar. In functie van de planning van  de werken zal het autoverkeer in de straat verboden zijn.

J.J. Crocqlaan

Werken nutsbedrijven en heraanleg

In de J.J. Crocqlaan starten Sibelga en Vivaqua met de vernieuwing van hun installaties. Na deze werken zal de gemeente de fiets- en voetpaden tussen de twee rotondes heraanleggen. Tijdens de werkenblijft de straat bereikbaar voor auto’s, fietsers en voetgangers.

Tram 9

Dikke Beuklaan

Meer info over deze werken: www.tram9.brussels - www.mivb.be - 0800.94.001 (van 9u tot 12u)

Compensatievergoeding

De inkomenscompensatievergoeding is een federale vergoeding die wordt toegekend aan zelfstandigen die het slachtoffer zijn van hinder ten gevolge van werken op het openbare domein. Voor meer informatie over deze vergoeding en de stappen die u moet ondernemen om een steunaanvraag in te dienen, kan u terecht op de website van Brussel Economie en Werkgelegenheid.

Afvalophaling

Door bepaalde werven kunnen de vrachtwagens van Net Brussel sommige straten moeilijk of niet bereiken voor de ophaling van de vuilniszakken. Indien dit het geval is voor uw straat, moet u uw vuilniszakken deponeren op de hoek van de straat, tijdens dezelfde uren als gewoonlijk, tijdens de duur van de werken. Voor meer informatie kan u contact opnemen met Net Brussel op 0800.971.81.

Parkeerkaart ‘werken’

Bewoners van die geen toegang hebben tot hun garage gedurende werven en niet over een bewonerskaart beschikken, kunnen een parkeerkaart ‘werken’ aanvragen. Met deze kaart kunnen ze gedurende de werken parkeren in hun sector. Meer info: 0800.35.678 – parking.brussels.

Handicap en beperkte mobiliteit

Mocht u tijdens deze werken problemen ondervinden om uw woning te bereiken, neem dan contact op met de dienst Stadsaanleg op het nummer 02.423.13.93.

 
Privacy

Privacy