U bent hier: Home

Nieuws uit onze gemeente

Gemeentediensten: enkel op afspraak

Gemeentediensten: enkel op afspraak

In het kader van de strijd tegen het coronavirus gelden er specifieke maatregelen voor de toegang tot de verschillende gemeentediensten. Zo moet u steeds een afspraak maken vooraleer u langskomt op het gemeentebestuur.

Gemeentediensten: enkel op afspraak - Lees verder...

Senior Focus

Senior Focus

Om de zorg voor ouderen te optimaliseren, stortte de gemeente Jette zich in 2019 in het avontuur ‘Senior Focus’. De bedoeling was om elke geïsoleerde 65-plusser een gratis Senior Focus-kit te bezorgen. Op twee jaar tijd mag dan een derde van de doelgroep bereikt zijn, toch is nog niet iedereen bediend. Daarom volgt binnenkort een tweede brief met uitleg hoe de kit te bemachtigen.

Senior Focus - Lees verder...

Jette lanceert premie voor opvangsysteem regenwater

Jette lanceert premie voor opvangsysteem regenwater

Als Jettenaar hebt u recht op een premie van maximum 300 € bij de aankoop van een opvangsysteem voor regenwater (ton, vat, bak,...). Dankzij een eenvoudige installatie kan u regenwater opvangen en gebruiken als het u uitkomt.

Jette lanceert premie voor opvangsysteem regenwater - Lees verder...

Reinheidscampagne: 11 affiches om Stop te zeggen!

Reinheidscampagne: 11 affiches om Stop te zeggen!

Weg met ongepast gedrag! Dat is de belangrijkste boodschap van de nieuwe Jetse reinheidscampagne, bestaande uit 11 affiches. Aan de hand van duidelijke beelden en eenvoudige boodschappen roept de gemeente alle Jettenaren op om zorg te dragen voor de openbare ruimte en herinnert ze er meteen aan dat eventuele overtredingen niet onbestraft zullen blijven.

Reinheidscampagne: 11 affiches om Stop te zeggen! - Lees verder...

Kids' Holidays 2021

Kids' Holidays 2021

Bent u op zoek naar een leuke activiteit voor uw kinderen tussen 3 en 12 jaar tijdens de paasvakantie? Dan is hier de oplossing: het gemeentelijke vakantieplein Kids’ Holidays, de ideale oplossing voor een actieve vakantie vol activiteiten en animaties.

Kids' Holidays 2021 - Lees verder...

Oproep tot vrijwilligers om de senioren te begeleiden naar de vaccinatiecentra

Oproep tot vrijwilligers om de senioren te begeleiden naar de vaccinatiecentra

De langverwachte vaccinatiecampagne komt eraan. De bewoners en het personeel van de rusthuizen zijn reeds ingeënt. Nadat ook het zorgpersoneel hun vaccin kreeg, zal het de beurt zijn aan de 65-plussers. De gemeente lanceert een oproep tot vrijwilligers om de senioren bij te staan als ze naar de vaccinatiecentra gaan.

Oproep tot vrijwilligers om de senioren te begeleiden naar de vaccinatiecentra - Lees verder...

Kunstenaarsoproep 'Mensenrechtenzaal'

Kunstenaarsoproep 'Mensenrechtenzaal'

Op voorstel van de lokale groep van Amnesty International, besliste het College van Burgemeester en Schepenen om de Raadzaal om te dopen in ‘Mensenrechtenzaal’. De nieuwe benaming van de Raadzaal zal geconcretiseerd worden via een permanente tentoonstelling, waarvoor een kunstenaarsoproep wordt gelanceerd.

Kunstenaarsoproep 'Mensenrechtenzaal' - Lees verder...

Van 1 tot 4 maart 2021: Mobiele containers in Jette

Van 1 tot 4 maart 2021: Mobiele containers in Jette

De gemeente Jette en Net Brussel organiseren in maart een speciale afvalinzameling voor de Jettenaren. Gedurende 4 dagen kan u uw huishoudelijk grofvuil achterlaten in mobiele containers die op vier plaatsen in de gemeente opgesteld zullen staan. De organisatoren rekenen erop dat iedereen de veiligheidsmaatregelen zal respecteren.

Van 1 tot 4 maart 2021: Mobiele containers in Jette - Lees verder...

Cinema Fonkel*, thuis in je zetel

Cinema Fonkel*, thuis in je zetel

In de krokusvakantie strijkt naar goede gewoonte het kinderfilmfestival Cinema Fonkel* op verschillende plaatsen neer in Jette. Maar… dit jaar is dat een tikkeltje anders: Cinema Fonkel* nestelt zich knus naast jou, thuis in de zetel.

Cinema Fonkel*, thuis in je zetel - Lees verder...

Altijd zichtbaar op de weg!

Altijd zichtbaar op de weg!

Dubbel of te dicht bij het zebrapad geparkeerde auto’s, vrachtwagens, bussen, trams, reclameborden, bomen, werven en zovele andere elementen kunnen het zicht op de weg en op mogelijk gevaar verhinderen: een overstekende voetganger of fietser, een voorbijstekende auto, een kind dat achter een bal loopt… Zo gebeuren heel wat ongevallen. Daarom is het essentieel om in alle omstandigheden te zien en gezien te worden en op gevaar te anticiperen!

Altijd zichtbaar op de weg! - Lees verder...

Fotowedstrijd 'Jette verlicht': de laureaten

Fotowedstrijd 'Jette verlicht': de laureaten

Heel wat Jettenaren en Jetse handelszaken droegen hun steentje bij om van begin december tot een stuk in januari letterlijk wat licht in de duisternis te brengen. De jury van de fotowedstrijd ‘Jette verlicht’ had het knap lastig om tot een verdict te komen.

Fotowedstrijd 'Jette verlicht': de laureaten - Lees verder...

Een school kiezen voor je kind? De virtuele schoolbezoeken kunnen je helpen

Een school kiezen voor je kind? De virtuele schoolbezoeken kunnen je helpen

Welke school is het beste voor mijn kind? Wanneer moet ik aanmelden en inschrijven? Eenvoudig is het niet. Belangrijk is het wel. Want kinderen leren veel op de kleuterschool. Voor kinderen die geboren zijn in 2019 kan je best nu al uitkijken naar een plekje.

Een school kiezen voor je kind? De virtuele schoolbezoeken kunnen je helpen - Lees verder...