U bent hier: Home

Nieuws uit onze gemeente

Heropstart Nederlandstalige bibliotheek

Heropstart Nederlandstalige bibliotheek

Vanaf 18 mei start de Nederlandstalige bibliotheek geleidelijk opnieuw op. De volledige heropstart gebeurt in 2 fasen.

Heropstart Nederlandstalige bibliotheek - Lees verder...

Terug naar school

Terug naar school

Terug naar school op 18 mei? Kies voor een meer actieve en duurzame mobiliteit en verplaats je met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets.

Terug naar school - Lees verder...

Hoe uw mondmasker te gebruiken

Hoe uw mondmasker te gebruiken

Vanaf 17 mei zou iedere Jettenaar ouder dan 12 jaar in het bezit moeten zijn van een herbruikbaar en wasbaar stoffen mondmasker. Om er zo efficiënt mogelijk gebruik van te maken, moet uw enkele regels in acht nemen. Hieronder vindt u meer details over hoe u uw masker correct draagt en onderhoudt.

Hoe uw mondmasker te gebruiken - Lees verder...

Opgelet voor valse contactopspoorders

Opgelet voor valse contactopspoorders

Sinds 11 mei kan je een telefoontje krijgen van een contactopspoorder. Contactopsporing is een belangrijk onderdeel in de exitstrategie en helpt om de versoepeling van de coronamaatregelen mogelijk te maken. Alles is anoniem, maar de informatie die je geeft is wel heel privacy-gevoelig, en daarom een mogelijkheid voor mensen met slechte bedoelingen. Opgelet dus voor valse contactopspoorders.

Opgelet voor valse contactopspoorders - Lees verder...

Bezoek mag, tot maximum 4 personen

Bezoek mag, tot maximum 4 personen

Sinds 10 mei mag elk gezin thuis tot vier personen ontvangen. Dit moeten steeds dezelfde personen zijn. Deze regeling is een nieuwe stap in de versoepeling van de coronamaatregelen.

Bezoek mag, tot maximum 4 personen - Lees verder...

Heropening handelszaken op 11.05 - Blijf voorzichtig

Heropening handelszaken op 11.05 - Blijf voorzichtig

De Nationale Veiligheidsraad heeft besloten dat kleinhandelszaken vanaf 11 mei opnieuw hun deuren mogen openen. Om zelfstandigen en handelaars te helpen hun activiteiten in veilige omstandigheden te hervatten, publiceert de FOD Economie een praktische gids en communicatiemateriaal voor hen. Aan de klanten wordt gevraagd de verschillende veiligheidsmaatregelen te respecteren. Storm de eerste dag dan ook niet massaal af op de winkels. De social distancing blijft fundamenteel voor onze veiligheid.

Heropening handelszaken op 11.05 - Blijf voorzichtig - Lees verder...

Opnieuw parkeercontroles vanaf 18.05

Opnieuw parkeercontroles vanaf 18.05

Half maart werden de parkeercontroles in het Brussels Gewest opgeschort omwille van de lockdown en de bijhorende maatregelen. Deze regeling neemt een einde op 18 mei, meteen ook de dag dat de scholen (gedeeltelijk) heropenen.

Opnieuw parkeercontroles vanaf 18.05 - Lees verder...

Workshops maskers naaien in het Centre Armillaire

Workshops maskers naaien in het Centre Armillaire

Zin om deel te nemen aan een solidaire workshop waar u maskers kan naaien voor uzelf, uw vereniging of uw gezin? In samenwerking met de gemeente organiseren de Jetse verenigingen Sources d'Harmonie, Medisch huis Tournesol en Labolobo praktische solidaire workshops voor alle Jettenaren in de lokalen van het Centre Armillaire.

Workshops maskers naaien in het Centre Armillaire - Lees verder...

Zone 30 in (bijna) heel Jette

Zone 30 in (bijna) heel Jette

Het is zover: op 4 mei wordt het hele Jetse grondgebied zone 30 voor het gemotoriseerd verkeer. Dat betekent dat op alle wegen in de gemeente – op enkele gewestelijke assen na – de toegelaten maximumsnelheid op 30 kilometer per uur ligt.

Zone 30 in (bijna) heel Jette - Lees verder...

Een mondmasker voor de Jettenaren

Een mondmasker voor de Jettenaren

De gemeente Jette is zich van bij aanvang bewust van haar verantwoordelijkheid binnen de huidige coronacrisis en is daarom actief bezig met de voorbereiding van het ter beschikking stellen van mondmaskers voor haar bewoners.

Een mondmasker voor de Jettenaren - Lees verder...

Vanaf 4 mei: geleidelijke afbouw coronamaatregelen

Vanaf 4 mei: geleidelijke afbouw coronamaatregelen

Vanaf 4 mei start België met de geleidelijke afbouw van de maatregelen tegen het coronavirus. Deze maatregelen kunnen echter ook teruggeschroefd worden, mocht het aantal ziekenhuisopnames terug uit de hand lopen. Vanaf 4 mei gelden de volgende maatregelen (wetende dat de maatregelen die niet expliciet vermeld worden, behouden blijven):

Vanaf 4 mei: geleidelijke afbouw coronamaatregelen - Lees verder...

Vervanging overwegen in Jette

Vervanging overwegen in Jette

Om de veiligheid op haar netwerk te verhogen, vervangt Infrabel verschillende overwegen, onder meer in de Sint-Annastraat en in de Bosstraat, door onderdoorgangen.

Vervanging overwegen in Jette - Lees verder...